KONYA (AA) - Akşehir Belediyesi, ramazan ayı dolayısıyla hizmete sunduğu mobil ikram çeşmesi ile teravih namazlarında vatandaşlara limonata ve şerbet ikram ediyor.

Vatandaşlar, kısa süre önce hizmete sunulan gezici ikram çeşmesi ile teravih namazlarının ardından şerbet ve limonata içerek serinliyor.

Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, yaptığı açıklamada, ramazanın manevi havasını en iyi şekilde teneffüs etmek ve gelenekleri canlandırabilmek adına çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Kısa süre önce hizmete sundukları mobil ikram çeşmesi ile camilerin önünde teravih namazı sonrası vatandaşlara limonata ve şerbet ikramında bulunduklarını ifade eden Akkaya, şöyle devam etti:

"Ramazan ayı boyunca her gün bir camimizin önünde gerçekleştireceğimiz ikramımızla hemşehrilerimizi soğuk limonata ve şerbetle serinletelim istedik. Bir ikram çeşmesi de Nasreddin Hoca Türbesi önünde hizmet veriyor. Mevsimine göre şerbet, su, limonata gibi ikramlar vereceğimiz çeşmelerimizden kış aylarında da çorba ikramı gerçekleştireceğiz."