Kartal Belediyesi, kaçan kurbanlıkları yakalamak için başlarında aksiyon kameralı ’boğa timi’ oluşturdu.

Kartal Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri, kurban satış alanlarını gezerek kurbanlık hayvanları kriterlere uygun olup olmadıklarını denetledi. Hayvanları inceleyen ekipler, vatandaşların sağlıklı ve kriterlere uygun hayvanları kurban kesmelerini sağlıyor.

Ekipleriyle birlikte Kartal kurban satış alanlarını gezen ve denetimlerde bulunan Kartal Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Mustafa Çoban, “2017 Kurban Bayramı dolayısıyla yayınlanan tebliğ doğrultusunda ilçemizde oluşturulan kurban pazarlarında kesim öncesinde başlamak üzere hayvanların nakit belgelerinden kesim boyunca ve et muayenesi olmak üzere her türlü kontrolü yapacağız. Kurban özelliği taşımayan hayvanları kesinlikle kurban pazarlarına sokmayacağız. Nakil belgeleri veteriner sağlık raporları olması lazım. Kurallara uymayan hayvanlara kurban olarak satılamaz diye işaret koyacağız. İlçemizdeki 9 adet toplum kesim yerinde 9 adet veteriner görevlendirdik” dedi.

Aksiyon kameralı “boğa timi” görev başında

Öte yandan Kartal Belediyesi, Kurban Bayramı boyunca kaçan kurbanlıkların yakalanması için biri E-5 üzerinde biri de E-5 altında olmak üzere iki ayrı boğa timi oluşturdu. Aksiyon kameralarıyla kaçan kurbanlıkları yakalayacak olan olan ekipler, uyuşturucu iğne kullanacak.

Kaçan kurbanlıkları ne şekilde yakalamaya çalışacaklarını anlatan kurban timi görevlisi, “Vatandaşlardan gelen şikayet üzerine gerekli çalışmaları yapıyoruz” diye konuştu.