YOZGAT (AA) - Bozok Üniversitesi (BÜ) Rektörü Prof. Dr. Salih Karacabey, Türkiye ve dünyanın önde gelen üniversitelerinden biri olmak ve şehir ile bütünleşmek için daha fazla çalışacaklarını söyledi.

BÜ, 2015-2016 akademik yılını, Erdoğan Akdağ Kültür Merkezinde gerçekleştirilen törenle başlattı.

Şehitler için saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende konuşan Prof. Dr. Salih Karacabey, BÜ'nün genç bir üniversite olmasına rağmen gelişimini hızlı bir şekilde sürdürdüğünü belirtti.

Yeni açılan fakültelerle üniversitenin gelişmesinin, öğrenci sayısının artmasının ve kentin ekonominin gelişmesinin sağlanacağını ifade eden Karacabey, "Üniversitemizin Türkiye ve dünyanın önde gelen üniversitelerinden biri olması ve şehir ile bütünleşmesi için çok daha fazla çalışmamız gerekiyor" dedi.

Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı da 2015-2016 akademik yılının hayırlara ve başarılara aracı olmasını diledi. İnsanın dünyaya geldikten itibaren ilk 20 senesini büyük değişimlerle geçirdiğini söyleyen Yazıcı, şöyle dedi:

"Özellikle buluğa erme ve ondan sonra orta öğretim hayatı derken bir anda insan kendini bir yüksek okulun sıralarında buluyor. Yüksek öğretim hayatımız belki bizi kabre kadar götürecek olan o yolun başlangıcı ve belki de ömrünüzün en tatlı dönemi, en güzel dönemi oluyor. Sizler hayatınızın belli bir süresini Yozgat’ta, Bozok Üniversitesinin sıralarında geçireceksiniz. Sizler farkında olsanız da olmasanız da ülkemizin bundan sonra ki dönemine şekil verecek, idare ve yönetimde söz sahibi olacaksınız. Akademik personelimize ve Bozok Üniversitesini tercih eden öğrencilerimize teşekkür ediyor, yeni eğitim öğretim yılının hepimize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum."

Konuşmaların ardından Bozok Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. İnci Varinli, akademik yılın ilk dersini verdi. Dersin ardından bu yıl üniversiteye birincilikle yerleşen öğrencilere Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) tarafından gönderilen plaket verildi.

Açılış törenine, Yozgat Belediye Başkan Kazım Arslan, AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer, daire müdürleri, üniversite personeli ve ve öğrenciler katıldı.