ANKARA (AA) - Türkiye'nin çeşitli illerinden terörle mücadele operasyonlarının yürütüldüğü kentlerdeki vatandaşlar için gönderilen yardım tırlarından, güvenlik güçlerine ulaştırılması için çeşitli hediyeler çıktı. Güvenlik görevlileri, hediyeler için duygu yüklü mesajlarla teşekkür etti.

AK Parti Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanlığı öncülüğünde terörle mücadele operasyonlarının yürütüldüğü illerdeki vatandaşlara çeşitli kentlerden yardım tırları gönderildi.

Aralarında Tekirdağ, İzmir, Konya, Kocaeli, Edirne, Osmaniye, Denizli, Manisa, Antalya, Bursa, Kütahya, İstanbul, Kayseri, Sivas, Erzurum'un da bulunduğu bazı şehirlerden yola çıkan tırlarla Diyarbakır, Mardin, Şırnak, Ağrı, Batman, Hakkari ve Kilis gibi terörle mücadelenin yapıldığı kentlere gıda, battaniye gibi çeşitli malzemeler gönderildi.

Bölgeye ulaşan 102 tır ile halka yardımlar gerçekleştirildi. Tırlardan güvenlik güçleri için de küçük hediyeler çıktı. Bölge insanını ve vatanını korumak için canla başla görev yapan asker ve polisleri unutmayan vatandaşlar, hediyelerle güvenlik güçlerini duygulandırdı.

Kendilerini yalnız bırakmayan vatandaşlara teşekkür eden güvenlik güçleri ise hissettikleri duyguları mesajla vatandaşlara aktardı.

Kimisi mesajında vatanın bölünmez bütünlüğüne vurgu yaparken, kimisi böyle bir davranışın kendileri için ne kadar değerli olduğunu anlattı.

Güvenlik güçlerinin vatandaşlara mesajları

Güvenlik güçleri ve eşlerinden gönderilen mesajlardan bazıları şöyle:

"Dün gece 3 günlük bir görevden sonra 12 saatliğine eve uğradım. Eşim bir kutu geldiğini söyledi. Kutuyu açınca 'Gerçekten bu millet için can vermeye değer' dedim. Gönderdiğiniz hediyeleri aldık. Diyarbakır Özel Harekat olarak teşekkür ederiz, emeği geçen herkesten Allah razı olsun."

"Diyarbakır'da yaşayan bir özel harekatçıyım. Gönderdiğiniz hediyeler elime ulaştı. Unutulmadığımızı hissettirdiğiniz için sizlere minnettarız, saygılarımla."

"Bugün elimize sizden bir kargo ulaştı, hediyeniz için teşekkürler. Siz de takdir edersiniz ki zor günler yaşanıyor burada. Bu vatan kolay kazanılmadı, teslim de edilmeyecek. Ben özel harekat polisi eşiyim ve sabırla her gün zilin eşim tarafından çalınmasını bekliyorum. 'Vatan sağolsun' diyorum. Aynı zamanda şehit yeğeniyim. İnşallah kara günler geçecek, ülkemiz selamete kavuşacak. Vatana sevgimizi ona hizmetle göstermeye devam edeceğiz. Düşünüldüğünü bilmek güç veriyor. Ufak ama değerli hediyeniz için çok teşekkür ederiz."

"Şırnak Silopi'de görevli polis memuruyum. Teşekkür ederiz, gönderdiğiniz malzemeler için."

"Türkiye bir bütündür, doğusuyla batısıyla. Her yerin iyisi de vardır kötüsü de. Genelleme yapmamak lazım. Bence çok güzel bir yaklaşım çünkü bu durumda denize düşen yılana sarılır misali o bölgeyi yılan ve çıyanlara bırakmamalıyız. Rabbim iyilerle karşılaştırsın cümlemizi, kötülerin de oyunlarını bozsun, kahrı perişan etsin terör illetini."

"Gönderdiğiniz koliler dün itibarıyla Silopi'ye ulaştı. Düşüncelerinden ötürü tüm Türk halkına teşekkürlerimizi sunuyoruz. Allah hepinizden razı olsun."

"Gönderdiğiniz hediyelerinizi aldık. Hediye bir yana bizleri düşünmeniz bile bizim için sonsuz güzellikti, sağ olasınız. Buradaki tüm özel harekat polisleri adına teşekkür ederim, Rabbim sizleri de korusun, kollasın. Söz konusu vatandır, artık gerisi teferruattır."

"Ben Silopi'den yazıyorum, polis özel harekatçıyım. Göndermiş olduğunuz hediyelerden dolayı sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Bizi böyle zor günlerde yalnız bırakmadığınız için minnettarız. Vatan bütündür, parçalanamaz."