BURSA (AA) - Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı süren yeni stadyumun tamamlanmasının ardından Bursa Atatürk Stadyumu'nun yıkılıp yerine meydan yapılması yönündeki karar, Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi’nde onaylanarak yürürlüğe girdi.

Büyükşehir Belediye Meclisi'nin aralık ayı ikinci oturumu, İl Genel Meclisi Toplantı Salonunda yapıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanvekili Atilla Ödünç'ün yönettiği oturumda, Altıparmak semtindeki  Atatürk Stadyumu'nun yıkılarak yerine meydan yapılması yönündeki koruma amaçlı imar planlarına yönelik askı itirazları reddedildi. 

Başkanvekili Ödünç, yaptığı konuşmada, mevcut stadın yıkılarak meydan yapılması yönündeki konunun uzun süredir Bursa’nın gündeminde olduğunu belirterek,  alınan kararla meclis iradesinin tecelli ettiğini ifade etti.

Projenin tüm kesimlerce tartışıldığını ve onaylandığını, yapılan itirazların ilgili kurumlarca ve koruma kurulunca değerlendirildiğini ve reddedildiğini vurgulayan Ödünç, şunları söyledi:

“Stadyum yıkılacak ve yerine meydan yapılacak. İpekiş Fabrikası'nın bulunduğu alanda da mülk sahibince termal tesis inşa edilecek. Kararın Bursa için iyi olacağını temenni ediyorum. Bursa diğer şehirler gibi stadyumu yıkıp yerine otel ya da alışveriş merkezi yapmıyor. Orayı meydan yapıyoruz? İnsanlar törenlerini, programlarını yapsınlar diye. Bursa’nın gerçek anlamda bir meydana ihtiyacı var.”

Ödünç, ayrıca yapımı süren yeni stadyumun kullanım hakkı ve gelirlerinin Bursaspor'a verileceğini de sözlerine ekledi.