Ulaşımda yaptığı yatırımlarla şehir içi trafiği rahatlatan Büyükşehir Belediyesi, Uludağ’ın güney yamaçlarında yer alan mahallelere teleferik kuruyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, BursaRay Kültürpark istasyonundan Pınarbaşına, oradan da Kuştepe’ye teleferik hattı kurmak için hazırlıkları tamamladıklarını söyledi.

Başkan Altepe, ulaşımda Uludağ’ın yamaç bölgelerine derin nefes aldıracak BursaRay Kültürpark istasyonu-Pınarbaşı-Kuştepe-Yiğitali teleferik hattının 2015 yılında hizmete gireceğini söyledi. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Altın ve Burulaş Genel Müdürü Levent Fidansoy ile birlikte projeyi inceleyen Başkan Altepe, hazırlıkların Büyükşehir’in ulaşım şirketi BURULAŞ kanalıyla sürdüğünü ve 2015 yılında başlayacakları yatırımı yine aynı yılda tamamlayacaklarını bildirdi.

Kuştepe ve Pınarbaşı bölgelerinin teleferik ağıyla Kültürpark’a ve ardından da Kültürpark İstasyonu’na bağlanacağını belirten Başkan Altepe, Kuştepe’den de dağ eteklerinde yer alan Alacahırka, Yiğitali ve İvazpaşa bölgelerine seferler düzenleneceğini ifade etti. Teleferiğin dar yolları yüzünden trafik sıkıntısı yaşayan bölgeye nefes aldıracağını vurgulayan Başkan Altepe, “Bir yandan normal teleferiği Gökdere ve Zafer Parkı kanalıyla şehir merkezine indirirken, diğer yandan şehir içi trafik meselesini çözecek, hareketliliği artıracak önemli bir alternatif proje üretmiş bulunuyoruz. Belediyemizin ulaşım şirketi BURULAŞ’la birlikte bu projeyi en kısa zamanda hayata geçirmek en büyük hedefimiz” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, hizmete alınan teleferik hattıyla sadece trafik yoğunluğunun azaltılmayacağını, aynı zamanda bu hattı kullanan Bursalıların Uludağ’ın 600-700 metre rakımlı bakir yaylalarını kullanabileceğini ifade etti. Mesire ve spor alanları için yaylalarda ayrıca düzenlemeye gideceklerini söyleyen Başkan Altepe, “Her açıdan Bursa’mıza büyük nefes aldıracak bir proje. Halkımız bir yandan teleferik hattını kullanarak sıkıntı çekmeden şehir merkezine, şehrin tarihi ve kültürel mirasına ulaşmış olacak diğer yandan da güzel bir yaylaya kavuşacak. Orada sporlarını, pikniklerini yapabilecek. Bu hattı BURULAŞ sisteminden otobüse biner gibi kullanabilecek. Bu konuda çalışmalarımızı hızlandırdık. Hedefimiz önümüzdeki yıl içinde başlayıp bitirmek. 2015’in sonuna yetiştirmek” diye konuştu.