BURSA (AA) - Lösemili Çocuklar Vakfı (LÖSEV) Bursa Temsilciliğinin düzenlediği yeni yıl öncesi moral etkinliğine aileleriyle katılan 100 çocuk, gönüllerince eğlendi.

Kentte bir otelde düzenlenen etkinlikte, dans, canlı müzik dinletisi, yüz boyama, sihirbazlık gösterilerine yer verildi.

Çekilişle hediyeler de verilen çocukların eğlencesine palyaçolar eşlik etti.

Vakfın Bursa Koordinatörü Füsun Özcan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, lösemili çocukların tedavi sürecinde en önemli unsurun moral olduğunu söyledi.

Çocukların morallerini yükseltebilmek amacıyla etkinlikler düzenlediklerini belirten Özcan, şunları kaydetti:

"Yılbaşı balosu, moral etkinliklerimizden biri. Türkiye'de tüm illerimizdeki temsilciliklerimizde bu baloları düzenleyerek çocuklarımızı bir araya getiriyoruz ve onların hoşlanacağı etkinlikleri bir arada sunuyoruz. Birçok destekçi kurumumuzla bir araya getirdiğimiz bu etkinliklerde, sihirbazdan konsere, sürpriz hediyelerden yüz boyamaya kadar çeşitli aktivitelerle onların gönlünü hoş tutup o sıkıntılı tedavi süreçlerinde çektiği sıkıntıları unutturmaya çalışıyoruz. Bugün de 100 çocuğumuz ve destekçilerin katıldığı keyifli bir partide bir aradayız."

Özcan, moral ve motivasyonun, çocukların tedavisinde ilaç kadar önemli olduğunu ve bundan dolayı her anlamlı günü bir parti havasında kutladıklarını bildirdi.

Ankara'daki Özel Lösante Lösemili Çocuklar Hastanesinde yapılan bir araştırmaya değinen Özcan, moral etkinliklerinin ertesi günlerinde çocukların kan değerlerinin yükseldiğinin görüldüğünü sözlerine ekledi.

- "Ablam gibi saçlarım olsun isterim"

Etkinliğe katılan çocuklardan Damla Aydın (8) ise yeni yıldan beklentilerini anlattı.

En büyük dileğinin iyileşmek olduğunu vurgulayan Aydın, "Daha sonra da ablam gibi saçlarım olsun isterim. Burada yüzümü palyaço gibi çizdiler. Biraz oyun oynadık. Arkadaşlarımla çok eğlendik" diye konuştu.