Bursa’nın İnegöl ilçesinde yoğun kar yağışı sebebiyle kapanan 25 köy yolunun açılmasına çalışılıyor.

Karla mücadele konusunda yapılan çalışmaları anlatan İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Meteorolojiyi yoğun bir şekilde takip ediyoruz. Aşırı don ve buzlanma ile alakalı 24 saat çalışan ekiplerimiz var. Trafiğin aksamaması konusunda gerekli çalışmaları yapıyoruz. Bağlanan köylerdeki yolların açılmasını da büyükşehir belediyesi yapacak. 18 tane makine ekipman gelecek. Bu nedenle biz kar yağışına karşı tedbirlerimizi aldık. 40 personelimiz, 5 kamyon-kamyonet, 3 greyder, 9 kazıyıcı yükleyici ile karla mücadeleye karşı hazır durumdayız. Şu an depomuzda 600 tona yakın tuz stokumuz da var. Kar yağışının yoğun olmasıyla beraber ekiplerimiz kumla karıştırılan tuzu da gerekli yerlere dökecekler. Buzlanma olan bölgelere de yeni aldığımız tuzlama makinesiyle uygulama yapacağız. Karla mücadele ekibimiz, herhangi bir kar yağışına karşı gerekli önlemleri ve tedbirleri aldılar.” Dedi.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YOLLARI AÇIYOR

Bursa Büyükşehir Belediyesi İnegöl Şantiyesi Şefi Yusuf Atış, 25 mahalle yolunun açılması ile alakalı çalışmaların sürdüğünü bildirdi.

25 personel 3 greyder, 2 kar kürüme aracı ve 1 kepçe ile yol açma çalışmalarını sürdürdüklerini aktaran Atış, “Kar kalınlığı 30 santimetreyi buldu. Yoğun kar yağışı nedeniyle Oylat, Mesruriye, Saadet, Bahçekaya, Tahtaköprü, Yukarıballık, Aşağıballık, Hacıkara, Lütfiye, Çayyaka, Karakadı, Kestanealan, İclaliye, Eskiköy, Gedikpınar, Hamitabat, Tekke, İskaniye, Sülüklügöl, Bayramşah, Fındıklı, Akbaşlar, Dömez, Olukman, Yeniyörük mahalleleri kapandı. Ekiplerimiz bu mahallelerin yollarının açılması konusunda çalışmalarını sürdürüyorlar. Kapanan mahalle yolları olursa da ekiplerimiz hazır durumda.” dedi.

ORMAN İŞLETME DE DESTEK OLACAK

İnegöl Orman İşletme Müdürü Muhammed Çolak, Bursa Büyükşehir Belediyesi ekiplerine çalışmalarda destek sağlayabileceklerini ifade etti. Kış mevsiminin kendisini göstermeye başladığını belirten Çolak, “Bizde müdürlük olarak, tomruk depolarımızın giriş ve yol güzergâhlarının kapanmaması için gerekli çalışmaları yapacağız. Tabi bu çalışmalarda kullandığımız 1 greyder ve bir dozeri, il özel idaremizin hizmetine de gerektiği yerde sunarız. Önemli olan vatandaşlarımızın karla alakası sorunlarının çözülmesidir” dedi.