Büyükçekmece’de 11 Kasım 1938 tarihinde yayınlanmış olan gazetelerden oluşan arşiv sergisi düzenlenen törenle açıldı.

Atatürk’ün ölümünün 76. yıldönümünde İstanbul Aydın Üniversitesi ve Büyükçekmece Belediyesi iş birliği ile ‘11 Kasım 1938 Tarihli Gazete Manşetlerinde Atatürk’ isimli sergi açıldı. Atatürk’ün ölümünden bir gün sonra yayınlanan gazetelerden toplanan arşiv sergisinin açılışına Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, Gazeteci Yılmaz Özdil, Tiyatrocu Müjdat Gezen ve çok sayıda vatandaş katıldı. Açılışın ardından sergiyi gezerken duygulandığını ifade eden Müjdat Gezen, sergi için Büyükçekmece Belediyesine teşekkür etti.

BÜYÜKÇEKMECELİLER’DEN SERGİYE YOĞUN İLGİ

Sergiye olan ilgilerinden dolayı Büyükçekmecelilere teşekkür eden Başkan Akgün, “Atamızın 76’ncı ölüm yıl dönümünde Büyükçekmece’de çok güzel bir koleksiyon sergilediler.1938’deki gazetelerin orijinal şekliyle o günü bize yaşatmış olmaları 10 kasımda çok anlamlı bir sergi oldu .10 kasımda bize bir kültür hazinesi sunduğu için hocama teşekkür ediyorum” dedi.

Aydın Üniversitesi’nden sergiyi düzenleyen Prof. Dr. Zerrin Günal ilgiden memnuniyetini dile getirerek, Atatürk Kütüphanesinden derlediklerini gazetelerle böyle bir sergi yaptıklarını söyledi. Gençlerin duyarlı olması gerektiğini belirten Günal, “Atatürk’ün Nutuk’un sonunda yaptığı şey gençlere hitabedir. O nedenle dokümanları seçerken gençlerin hangi aşamada olduğunu, yani o duyarlılıklarını vermeye çalıştık. Aslında o temaya dikkat edilirse serginini manası daha anlaşılır olacaktır” şeklinde konuştu.

Sergiye katılan vatandaşlar duygulandıklarını belirterek, Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün’e teşekkür ettiler.