ADANA (AA) - Belarus Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Andrei Savinykh, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'yü ziyaret etti.

Savinykh, ziyarette yaptığı konuşmada, Belarus ile Türkiye arasındaki ilişkilerin gelişimine katkı sağlamak amacıyla Adana'ya geldiğini belirtti.

Türkiye ve Belarus'un birbirini tamamlayan ülkeler olduğunu, Türk işadamlarıyla iş birliği yaparak dünyaya Adana'dan açılabileceklerini ifade eden Savinykh, şunları söyledi:

''Siz güneydesiniz ve tarımla alakalı tecrübeniz büyük. Adana hem Türkiye için hem Orta Doğu ve Yakın Doğu için tarımsal anlamda önemli bir şehir. Biz kuzey ülkesiyiz. Bizim ormanlarımız var. Kereste sektörü inanılmaz gelişmiş durumda. İş makineleri üzerine dünyanın sayılı üreticilerinden biriyiz. 450 ton civarında ağır iş makinesi üretiyoruz. Otobüs ve traktörde dünyanın sayılı üreticilerindeniz. Türkiye ile kaliteli iş gücü ve serbest bölgelere sahibiz. İşadamlarınız bu serbest bölgeleri kullanarak mallarının transferini rahatça yapabilir. Dünyada söz sahibi olduğumuz sektörlerde fabrikaları Adana’ya, Çukurova’ya getirip, üretime geçerek satışını gerçekleştirebiliriz. Adana bu konuda büyük bir merkez olabilir. Oradan çıkacak ürün her iki ülkenin mamulü olur. Türk işadamları ile işbirliği yaparak dünyaya buradan açılabiliriz. Sizin de önderliğinizde işbirliği sağlayabiliriz.''

- ''Belarus kuzeyde Türkiye için önemli bir dost, önemli bir ülke''

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü de, Belarus’un kuzeyde Türkiye için önemli bir dost, önemli bir ülke olduğunu belirtti.

Belediye olarak Belarus’la işbirliğinin önünü açmak ve işbirliğini geliştirmek için her şeye hazır olduklarını anlatan Sözlü, konuşmasına öyle devam etti:

''Belarus kuzeyde Türkiye için önemli bir dost, önemli bir ülke. Bizim sanayicilerimizin orada iş yapmasını, Belarus'lu sanayicilerin de Adana’da iş yapmasını isteriz. İki ülke ilişkilerinde şu ana kadar olumsuzluk yaşanmadı. Bu da iki halkın birbirlerine hissettiği sevgiyi gösteriyor. Sayın Büyükelçimizin de katkılarıyla Adana üzerinden Türkiye Belarus yakınlaşmasına katkı koymaktan şeref duyarım. Buna hazırız.''