Gaziantep’te oynanan FIBA Avrupa Kupası son 16 tur rövanş maçını İsrailli Bakan Miri Regey ile birlikte izleyen Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, "Bakan Regev’in ziyareti bölgemizdeki olumsuz algının kalkması bakımından önemli" dedi.

Şahinbey Spor Salonunda Gaziantep Basketbol ile İsrail ekibi Ironi Nahariya arasında oynanan ve Gaziantep Basketbol takımının İroni Nahariya takımını 80:65’lik skorla yenmesine rağmen tur atlayamadığı müsabakayı İsrailli Kültür ve Spor Bakanı Miri Regev ile Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin birlikte izledi. Karşılaşma öncesi İsrailli Bakan Regev ve Fatma Şahin sohbet etti. İsrailli Bakan Regev’in ziyaretinin bölge ve dünya barışı için önemli olduğunu belirten Şahin, basında ve dünyada bölge hakkında kasıtlı olarak olumsuz haberlerin yapıldığını söyledi.

Bakan Regev’in ziyaretiyle bu algının değişeceğini ifade eden Şahin, “Ziyaretiniz bölgemizdeki bu olumsuz algının kalkması bakımından önemli. Gerçekleştirmiş olduğunuz bu ziyaretle bu algının kalkmasına yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim” dedi.

Regev de maçın oynanabilmesi için Türk hükümetinin göstermiş olduğu gayretlerden dolayı Fatma Şahin’e teşekkür etti. Gaziantep’te gösterilen misafirperverlikten oldukça memnun kaldığını dile getiren Regev, “İsrail ve Türkiye arasında ikili ilişkiler daha iyiye gidiyor” diye konuştu.

Hayvanat Bahçesi ve Doğal Hayatı Koruma Daire Başkanı Celal Özsöyler de İsrail’den iki tane fil getirdiklerini belirterek, Tel Aviv Hayvanat Bahçesi ve Gaziantep Hayvanat Bahçesi’nin kardeş olduğunu aktardı.

Konuşmaların ardından Başkan Şahin ve Regev birbirlerine hediye verdi.