SİVAS (AA) - İstanbul, Edirne ve Sivas illerinde doğa ve dalış sporlarıyla ilgili faaliyet gösteren üç kulübün üyeleri, Sivas'ta yüzeyi tamamen donan Tödürge Gölü'nde tüplü dalış yaptı.

Sivas Alpin Doğa Spor Kulübü tarafından Zara ilçesindeki Tödürge Gölü'nde bir hafta ara ile iki kez buz altı dalış etkinliği gerçekleştirildi. 

İstanbul Diving Team Kulübü Başkanı, su altı fotoğraf sanatçısı Mahmut Akkaya, Edirne Mavi Ege Kulübü Başkanı Serdar Savaşal, Sivas Alpin Doğa Spor Kulübü Asbaşkanı Hakan Uludağ’ın da aralarında bulunduğu 11 dalgıç  buz altı dalışı için Tödürge Gölü’ne geldi.

Dalgıçlar, soğuk havanın etkisiyle yüzeyi tamamen buz tutan gölün ortasına kadar yürüdü. Yanlarında getirdikleri nacak, testere ve kürekler yardımı ile kalınlığı 10 santimetreye varan buz tabakasını kırarak 55 metre arayla suya girebilecekleri genişlikte iki delik açan dalgıçlar, açılan boşluklar arasına buz altından kılavuz ipi gerdi. Giydikleri özel kıyafetlerle buz altında 15 dakika süreyle 2 derece sıcaklıktaki suda kalan dalgıçlar, su altı kamerasıyla dalışlarını görüntüledi.

Hakan Uludağ, AA muhabirine yaptığı açıklamada, buz altı dalışlarını başarıyla tamamladıklarını belirterek, "İstanbul'dan Edirne'den dalgıçlar geldi. Geçen haftalarda da dalışlar yaptık. Bundan sonrası için de talepler var. Buz altı dalışlarını Sivas'ta 2005 yılından beri yapıyoruz. Hava şartlarından dolayı imkanlarımız da çok güzel. Teknik bir dalış planladık. Bunun için de tüm önlemleri aldık. Güzel bir etkinlik oldu" dedi.