Ardahan’ın Çıldır ilçesi yakınlarında yer alan, 124 bin metre kare alana sahip Çıldır Gölü’nde buz katmanlarının yavaş yavaş erimesiyle birlikte buzulları aratmayan muhteşem görüntüler oluştu.

Çıldır Gölü’nde saatteki hızı yer yer 60 kilometreyi bulan rüzgârın etkisiyle parçalara ayrılan buzların görüntüsü Antarktika’yı aratmazken, vatandaşlar bu eşsiz manzarayı ölümsüzleştirdi. Çıldır gölü’ne ziyarete gelen turistler bu muhteşem görüntü ile bol bol ‘Selfie’ (özçekim) yaptı.

Ufuk Arslangörür isimli vatandaş, "Burada ömrümüze bir anı daha yazdık, resimlerimizi çektik, selfie yaptık diyerek şunları kaydetti: ’’22 yıldır geldiğim Çıldır gölüne çok uzun süreden sonra gelip tekrar bu güzellikleri görmek, Çıldır gölünün bu muhteşem sesini duymak ve burada balık yemek gerçekten çok güzelmiş. Ömrümüze bir anı daha yazdık, resimlerimizi çektik ve selfie yaptık, çok güzel bir gündü’’ diye konuştu.

Göl kıyısında balıkçılık yapan Atalay Uzunkaya ise ’’Çıldır gölünü tarif etmek gerekirse, karşıdaki dağların bembeyaz karla örtülmesi, gölün böyle berrak, temiz ve buz tutması, buzunda kırılıp böyle ses vermesi var ya ayrı bir güzellik. İnsanların bu güzelliği görmelerini istiyorum. Çıldır gölünün kendine has bir özelliği daha var? Gölün kendine has olan sarı balığının, gölün donması sonucu buz tutması nedeniyle sarı balığın yağlanıp daha lezzetli hale gelmesini sağlıyor. Karşımızda Kısır dağı bembeyaz, altında masmavi bir çıldır gölü ve birbirini tamamlayan muhteşem bir manzara. Herkesin buraya gelip bu güzellikleri görmelerini istiyoruz’’ dedi.