Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM), Kültür Sanat Merkezi’nin yeni konseptiyle açılışı dolayısıyla düzenlediği Ramazan etkinliğinde, çok sayıda ülkenin büyükelçisine renkli bir gece yaşattı.

BYEGM mensupları, Kültür Sanat Merkezi’nin yeni konseptiyle açılışı dolayısıyla, geleneksel İstanbul Ramazan eğlencelerinin sergilendiği “Bir Ramazan Gecesi” temalı etkinlik düzenledi. Pek çok ülkenin büyükelçisinin yer aldığı programda Ramazan eğlencelerinin müzikal tadı ve Anadolu’nun folklorik değerleri bir arada yorumlandı. Birbirinden renkli müzikal gösterilerin sergilendiği programda, davetlilere çeşitli ikramlarda bulunuldu.

BYEGM Genel Müdürü Mehmet Akarca, yaptığı konuşmada büyükelçilere seslenerek, “Şu anda Sayın Büyükelçimi karşımda görüyorum. Brezilya’nın ünlü dans gruplarını da burada ağırlamayı elbette istiyoruz. İnşallah bunu kısa sürede yaparız, tabi diğer büyükelçilerimiz içinde ayını teklif geçerli. Gelin burada birlikte etkinlik düzenleyelim. Türkiye’de yerleşik yabancı basın mensuplarımız ayrıca ulusal medyamız burada bakanlarımızın düzenlediği basın toplantılarını her hafta izleyebilecekler” şeklinde konuştu. (CNR-DK-Y)