Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesindeki Süleyman Şah konaklama tesislerinde barınan Suriyeli çift, davullu zurnalı düğün yaparak dünya evine girdiler. Üçüncü yılın yaşandığı çadır kentte bugüne kadar 600’e yakın çift dünya evine girdi.

Akçakale Belediye Başkanı Abdulhakim Ayhan’ın kirve olduğu Suriyeli çift, kendi ülkelerinde yapılan düğün merasimini çadır kentte kutlayarak mutluluğa ilk adımlarını attılar. Damat Cabir Savas ve gelin Rahaf Husni çadır kentte tanışarak burada hayatlarını birleştirdiler. İdlibli olan çift diğer çiftlerden şanslı olarak düğünlerinde davul zurna çalarak dünya evine girdiler. Akçakale Belediye Başkanı Abdulhakim Ayhan’a, AK Parti ilçe Başkanı İbrahim Yıldık ve Başkan Ayhan’ın eşi Ayşe Nur Ayhan eşlik etti.

Çadır kentte ilk davulu zurnalı düğün merasiminde Suriyeli mülteciler, yörelerine has oyun oynayarak, düğüne renk katılar. Daha sonra Başkan Ayhan’ın eşi Ayşe Nur Ayhan, gelinin çadırına giderek bir buket gül hediye ederek, gelini düğün alanına getirdi. Başkan Ayhan çiftle tokalaşarak mutluluklar diledi.

Suriyeli çiftin mutluluklarına ortak olmak için kirve olduklarını dile getiren Başkan Ayhan, “Bildiğiniz gibi yaklaşık üç yıldır komşu Suriye’de olan savaştan dolayı bizler de mülteci olarak barınan, artık onların da Türkiyeli gibi yaşadıklarını gördük. Bugün de bu mutlu günde bizi kirve olarak davet ettiler. Bugün düğünlerinde bulunduk ve mutluluklarını paylaşmak için, hem de yanlarında bulunmak için yanlarına geldik. Ben çiftlerimize tekrar ömür boyu mutluluklar dilerim. En kısa zamanda savaşın sona ermesi ve bir an önce vatanlarına dönmelerini Allah’tan temenni ediyorum. Tekrar Allah mutlu etsin diyorum” dedi.

Suriyeli çifte kirve olan Abdulhakim Ayhan’a kirve olmasından dolayı acı kahve mıra ikram edilerek teşekkür edildi. Düğün merasimine katılan misafir heyetin üzerine renkli ve süs konfeti paketleri patlatılarak düğüne renk katıldı.