ANKARA (AA) - Taşeron firma işçilerine kadro verilmesini isteyen DİSK'e bağlı Genel-İş Sendikası üyeleri, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı önünde eylem yaptı.

"Taşerona yalan değil kadro istiyoruz" yazılı pankart açıp aynı içerikli dövizler taşıyan grup, "Kadro bizim hakkımız, söke söke alırız" şeklinde sloganlar attı.

DİSK Ankara Bölge Temsilcisi ve Genel-İş Sendikası Genel Sekreteri Remzi Çalışkan, yaklaşık 30 yıllık geçmişi olan kamudaki taşeron işçiliğinin artık sürdürülemez noktaya geldiğini, sistemin çöktüğünü savundu.

Çalışkan, taşeron şirketlerdeki çalışma koşullarının binlerce kişinin ölümüne neden olduğunu, Soma ve Ermenek'te yaşananların sistemin çürüklüğünü gösterdiğini öne sürdü.

Remzi Çalışkan, "Kamu hizmetlerinde çalıştığı için taşeron işçisi kamu işçisidir. Kamu hizmeti sürekli olduğu için kamu işleri daimi işlerdir. Daimi nitelikteki kamu hizmetlerinde ihale olmaz. Kadro lütuf değil haktır, talebimiz kazanımlarımızın tescil edilmesidir. Kamuda asıl iş yardımcı iş ayrımı yapılmadan şirketlerde çalışan 1,5 milyonu aşkın taşeron işçisine kadro istiyoruz" diye konuştu.