MERSİN (AA) - Mezitli ilçesindeki camilerde, ilçe müftülüğü tarafından "askıda çorap" uygulaması başlatıldı.

İlçe müftülüğünden yapılan açıklamaya göre, kış aylarının gelmesiyle zengin-fakir ayırt etmeden camiye gelen ve ayağında çorap bulunmayan cemaate "askıda çorap" uygulamasıyla çorap dağıtılıyor. Çorabı yırtık veya terli cemaatin hiç kimseye müracaat etmeden cami girişine koyulan askıdaki çorapları giyebilmelerine imkan sağlanan uygulamaya, hayırsever vatandaşlardan da büyük destek veriliyor.

Mezitli Müftüsü Nusret Karabiber, yaptığı açıklamada, çalışmayla tıpkı Osmanlı döneminde uygulanan "Sadaka Taşları" gibi hayırseverlerle ihtiyacı olan vatandaşların birbirlerini görmeden, kim olduklarını bilmeden hayırda buluşmalarını sağlayacaklarını belirtti.

Uygulamaya büyük destek verildiğinin altını çizen Karabiber, "Ayrıca her geçen gün geliştirdiğimiz ve geliştirmeye devam ettiğimiz din hizmetlerimizin hizmet kalitesinin arttırılması konusunda, vatandaşlarımızın daha hijyenik ortamda ibadetlerini yerine getirmelerini sağlamayı hedefliyoruz" ifadelerini kullandı.

Karabiber, uygulamanın tanıtımına yönelik Türkçe ve Suriyeliler için de Arapça hazırlanan ilanların camilere asıldığını kaydetti.

Diyanet İşleri Başkanlığı Rehberlik ve Teftiş Başkanı Doç. Dr. İsmail Karagöz'ün hazırladığı "İbadethanelerin Temizliği" konulu yazıda camiye temiz kıyafetle gidilmesi ve camilerin temiz tutulması konularında dini bilgilere yer veriliyor.