YOZGAT (AA) - Yozgat'ın Çekerek ilçesinde başlatılan ''Haydi Çocuklar Camiye, Haydi Çocuklar Namaza Kampanyası" çerçevesinde camiye 40 gün boyunca gelen 78 çocuktan 26'sına bilgisayar, 52'sine ise kol saati armağan edildi.

Çekerek İmam Hatip Mezunları Derneğince çocukları camiye alıştırmak için başlatılan kampanya, Çekerek Tevfik Camisi'nde düzenlenen ödül töreniyle sona erdi. 

Yozgat Müftüsü Ahmet Poçanoğlu, Çekerek Belediye Başkanı Bedrettin Bozkurt, Çekerek Müftüsü İsmail Ersoy, daire amirleri, imamlar ve çocukların ailelerinin katıldığı törende, 40 gün boyunca camiye gelerek namaz kılan 78 çocuktan 26'sına bilgisayar, 52'sine ise kol saati hediye edildi.

İl Müftüsü Poçanoğlu, çocuklara küçük yaşta namaz kılma alışkanlığını kazandırmak amacıyla başlatılan bu kampanyadan dolayı dernek yetkililerine teşekkür etti.

Çekerek İmam Hatip Mezunları Derneği Başkanı Mehmet Akkan da "Çekerek’te bir ilki gerçekleştirdik. 40 gün boyunca tüm vakitlerde camiye en çok gelen 11 öğrencimize dizüstü bilgisayar, 15 öğrencimize tablet bilgisayar ve diğer öğrencilerimize ise saat hediye ettik. Böylece kampanyaya katılan 78 öğrencimizi ödüllendirmiş olduk ayrıca İl Müftülüğümüz de çocuklara çeşitli hediyeler verdi" diye konuştu.

Akkan, bu tür etkinliklere devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Camiye gelen çocuklardan 9 yaşındaki Yusuf Şener ise "Sabah namazlarını camide kılmak istiyordum ancak giderken hava aydınlanmadığı için köpekler korkuyordum. Babamdan beni camiye götürmesi istedim, o da beni kırmadı, her gün camiye gittik" dedi.