Bursa’da hurda pazarı çamurdan geçilmiyor. Eski eşya satıcıları, kendilerine kapalı pazar tahsis edilmesini istiyor.

Merkez Osmangazi ilçesine bağlı Soğanlı semtinde pazar günleri kurulan hurda pazarına gelenler kendilerini çamur deryası içinde buluyor. Satıcılar çamurların üzerine tezgah açmak zorunda kalıyor. İkinci el eşya ve hurda meraklıların akına uğrayan pazarda kışın alışveriş yapmak adeta işkence. Pazarcılar tezgahlarını çamurun üstüne açanken alışveriş yapmak için pazara gelen vatandaşlar da zor anlar yaşıyor.

Pazarcı esnafı Adnan Balyoz, “Ben 41 yaşındayım. 27 yıldır pazarcılık yapıyorum. Çeşitli il ilçe ve köylerde tezgah açıyorum. Bize kapalı pazar yeri tahsis edilmesini istiyoruz. Bu pazara alışveriş için gelenler için de kadın ve çocuklar da var. Pazarda çamurla boğuşuyoruz. Tezgah açıyoruz, malımız rezil oluyor. Yalova Belediyesi hurdacılar için kapalı pazar tahsis etti. Biz pazarcı esnafı olarak belediye başkanımızdan kapalı kazar yeri istiyoruz. Hurda pazarı sadece pazar günleri açılıyor. Vatandaşlar aşırı ilgi gösteriyor, ama biz çamurdan dolayı malımızı tam açamıyoruz” dedi.

Hurda pazarında tezgah açan bir diğer esnaf Mustafa Boz ise, “Burada bataklık içinde pazar açmak zorunda kalıyoruz. Çamur içindeyiz. Bize kapalı pazar yeri yapılmasını istiyoruz. Bu olmazsa kapalı bir pazarı pazar günleri bize tahsis etsinler" şeklinde konuştu.