ESKİŞEHİR (AA) - Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yılı etkinlikleri kapsamında düzenlenen Çanakkale-Ankara 19. Zafer Koşusu'nda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunulmak üzere Gelibolu Yarımadası'ndan alınan Türk Bayrağı, deniz suyu ve toprak, Eskişehir'e ulaştırıldı.

Atatürk Spor Salonu'nda düzenlenen törende saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, törende yaptığı konuşmada, Türk milletinin üzerinde yaşadığı toprakların nasıl elde edildiğinin farkında olduğunu belirtti.

"Şehit kanlarıyla sulanan bu toprakların bir karışını bile kimseye vermeye niyetimiz yok" diyen Tuna, şunları kaydetti:

"Çanakkale'deki şehitlerimiz birlikte koyun koyuna yattığı sürece bu ülkede yaşayan insanlar bilirler ki bizi birbirimizden ayırmaya kimsenin gücü yetmeyecektir. Türkiye Cumhuriyetinin tapusu Çanakkale'dir. Çanakkale ruhuyla gençlerimizi yetiştirdiğimiz sürece inşallah ebediyete kadar da ülkemiz var olacaktır. Çanakkale'den bu kutsal emanetleri getiren gençlerimizden Eskişehir halkı adına gururla teslim alıyorum. İnşallah emanetleri Cumhurbaşkanımıza sağ salim ileteceğiz."

Törende öğrenciler de konuşma yaptı.

Tören sırasında bir öğrencinin baygınlık geçirmesi üzerine Eskişehir Valisi Tuna, öğrencinin yanına gelerek sağlık durumu hakkında bilgi aldı.

Tören, emanetlerin Vali Tuna'ya teslim edilmesinin ardından sona erdi.