ÇANAKKALE (AA) - Çanakkale'nin merkeze bağlı Erenköy köyünde bir enerji şirketi tarafından kurulması planlanan Rüzgar Enerji Santrali (RES), konumu nedeniyle protesto edildi.

Erenköy Muhtarı Hakan Koça, gazetecilere yaptığı açıklamada, temiz enerjiyi canı gönülden desteklediklerini ancak itirazlarının kurulması planlanan 17 tribünün tamamına olmadığını söyledi. 

Hektor Tümülüsü'nden başlayan ve eşsiz boğaz manzarasına hakim tepeyle ilgili santrale karşı olduklarını anlatan Koça, şöyle konuştu:

"Çanakkale Boğazına bakan ön sırtlarda 9 adet devasa rüzgar tribünleri yapılacaktır. Bu tribünlerin çok geniş rüzgar enerjisi üretim sahasındaki arka sırtlara kaydırılması çok önemli bir kayba yol açmayacaktır. Bu husus göz önüne alındığında talebimizde, mağdur etme, engelleme kastımızın bulunmadığı açıktır. Tribünler her yüksek tepeye kurulabilir. Bu konuda özellikle yerleşim birimlerinden uzak durulmalıdır. Yapılacak tribünler köyümüzün burnunun dibindedir." 

Koça, köyün hemen kenarında kurulacak RES'in kentin en önemli manzara alanını da engelleyeceğini öne sürerek, "Köy insanının tümünün ve hatta tüm bölge insanının hakkı olan böyle güzel bir tepenin, sadece para kazanma amacıyla kurulan bir plana tahsis edilmesine asla izin verilmemelidir" dedi.

Jandarmanın geniş güvenlik önlemi aldığı protestonun ardından köylüler, bölgede gezi düzenledikten sonra dağıldı.