ANKARA (AA) - Çankaya Belediyesinde işten çıkarıldığı iddia edilen 97 işçiden bir kısmı belediye önünde eylem gerçekleştirdi.

 İşten çıkarılma tebligatları kendilerine ulaştırılan DİSK'e bağlı Nakliyat-İş Sendikası üyesi işçiler, belediye binası önüne gelerek Belediye Başkanı Alper Taşdelen aleyhinde slogan attı.

Belediye önüne çadır kurmak isteyen işçiler, polisin uyarısı üzerine çadırı kaldırmayınca gruba müdahale edildi. Polise direnen işçilerden ikisi gözaltına alındı. 

Nakliyat-İş Sendikası Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu, işten çıkarmalarla ilgili belediye başkanı ile görüşmek istediklerini ancak taleplerinin kabul edilmediğini söyledi.

İşten çıkarılan ve CHP kurultay delegesi olduğu iddia eden Hüseyin Güleç, "Kurultay delegesiyim işten atıldım. Seçimlerde CHP'ye oy verdik, oy topladık. Partiyi filan boş ver. İnsanların ekmeğinden edilmesi çok kötü. İşten çıkarılanların çoğu CHP üyesi ve veya mahalle sorumlusu" diye konuştu.

CHP tarafından verilen üyelik kartlarını gösteren bazı işçiler de, seçimde CHP için oy topladıklarını, mükafatını ise işten çıkarma olarak aldıklarını dile getirdi.