ANKARA (AA) - Çankaya Belediyesinin, Ankara’da eğitim gören ihtiyaç sahibi üniversite öğrencileriyle apartman, site, alışveriş merkezi ve iş yeri sakinleri arasında dayanışma köprüsü kuran projesi “Çankaya’nın Filizleri” vatandaşlardan destek görüyor.

Çankaya Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, projeye destek veren bina ve mekanların girişlerine, üniversite öğrencisi okuttuklarına dair bilgi veren plaket ilk olarak Yıldızevler Mahallesi Doğa Sitesi Zambak Apartmanı ve Barbaros Mahallesi Esatlılar Derneği girişlerine çakıldı.

Hacettepe ve ODTÜ’den birer öğrenci okutacak Zambak Apartmanı ile Esatlılar Derneğinin plaket törenlerine, Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, CHP Çankaya İlçe Başkanı Selçuk Dereli, Çankaya Belediyesi Başkan vekili Kadir Yıldırım, belediye meclisi üyeleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Plaket törenlerinde konuşan Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, “Apartmanlara, sitelere, iş yerlerine, mağazalara, şirketlere, kurumlara 'Bir öğrenci de siz okutun' diyoruz. Önemli bir dayanışma projesi olarak gördüğümüz bu uygulamaya verilen destek bizleri mutlu ediyor. Bu yıl ilk filizlerimize can suyu verdik” şeklinde konuştu.

Bursların, toplanan aidatlardan direkt olarak öğrencinin hesabına aktarılacağını ve bu sayede sistemin iyi işleyeceğini belirten Taşdelen, “Vatandaşla aramızdaki duvarları yıktık. Halkımız neredeyse, biz oradayız” ifadesini kullandı.

- Başvurular beledi̇yeye yapılıyor

Çankaya Belediyesi, proje kapsamında 3 bin üniversite öğrencisine katkı sağlamayı hedefliyor. “Çankaya’nın Filizleri” projesine katılarak burs vermek isteyenlerin belediye ile irtibata geçmeleri gerekiyor.

Vatandaşlar, belediyenin, Mithatpaşa Caddesi 52 numarada bulunan Çankaya Halk Sağlığı Merkezi adresinden, 0850 455 02 65 numaralı telefondan ve belediyenin internet sitesinden bilgi alabiliyor.