ÇANKIRI (AA) - Çankırı Belediyesi Kadın İstihdam Merkezi'nde hazırlanan ürünlerin yer aldığı sergi açıldı.

Belediye Başkanı İrfan Dinç, bir alışveriş merkezindeki serginin açılışında yaptığı konuşmada, tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutladı. Çankırı Belediyesi olarak kadınların sosyal hayatın içerisinde yer alması için ellerinden geleni yaptıklarını dile getiren Dinç, şöyle devam etti:

"Merkezin kurulmasında eşim Zeynep hanımın çok büyük katkısı var. Kadın istihdam merkezi, eşime ait bir proje. Samimi duygularla ve inanarak oluşturduğumuz merkezimiz, bugün Çankırı'mızda birçok hanımefendinin hem kendi becerilerini ileriye taşıması hem de aile bütçelerine katkı sağlamaları açısından önemli ve büyük bir proje haline geldi. Çalışmalarımız gelişerek, büyüyerek ve daha da ileri noktalara doğru hızlı bir şekilde devam ediyor."

-Yurt dışına ürün satıyorlar

Bugüne kadar yüzlerce kadının merkezde eğitim alarak sosyal ve ekonomik hayata atıldığını anlatan Dinç, "El becerisini geliştiren kadınlarımız yaptıkları ürünleri hem yurt içine hem de yurt dışına satma imkanı buluyor. Birbirinden güzel el işi ürünlerini internet ortamında tanıtan ve pazarlayan kadınlarımız, yurt dışına sattıkları ürünlerle ev ve ülke ekonomisine küçük de olsa katkı sağlıyor. Bu durum bizim için gurur verici bir durum" diye konuştu.

Konuşmanın ardından açılışı yapılan sergiyi gezen Dinç, üretime katkı sağlayan kadınlarla bir süre sohbet etti.

Sergide, el işi ürünlerden süs eşyalarına, ev süslemelerinden takılara kadar birçok ürün bulunuyor.