ÇANKIRI (AA) - Çankırı'nın ilk yaşlı yaşam evi Ilgaz ilçesinde törenle açıldı.

Açılışa, Çankırı Valisi Vahdettin Özcan,  AK Parti Çankırı Milletvekili Hüseyin Filiz, Ilgaz Kaymakamı Muhammed Gürbüz, Belediye Başkanı Arif Çayır, kurum temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Vali Özcan, açılışın ardından evde ilk yaşayacak olan 3 kişiyle yaptığı sohbette toplumda aile yapısının önemini vurguladı.  Bu tür çalışmaların çok önemli olduğunu kaydeden Özcan, kentte yaşlı yaşam evinin ilkini açmaktan büyük mutluluk duyduğunu dile getirdi.

Sosyal hizmetler anlamında önemli yatırımlar yapıldığını belirten Özcan, "Hükümetimiz sosyal hizmetler alanında çok önemli yatırımlar yapıyor. Çok güzel işler ortaya çıkıyor. Bu yaşam evi de bunlardan biri. Tebrik ederim. Şurada gördüğümüz tablo inançlarımızın tablosudur. Yaşlılarımıza sahip çıkıyoruz. Yaşlılarımız da inşallah burada mutlu zaman geçirirler" dedi.

AK Parti Çankırı Milletvekili Hüseyin Filiz de yaşam evinde bir aile ortamı olduğunu kaydetti. Hükümet olarak daha fazla hizmet için ellerinden geleni yaptıklarını dile getiren Filiz, şöyle devam etti:

"İnsanların, yaşlıların burada ayakları halıya değiyor kendilerine has sohbet etme ortamları, misafirlerini kabul etme şansları, bir aile ortamı var. Bu işleri büyütebiliriz, genişletebiliriz, tabi imkanlar ölçüsünde. Bunun için de istikrar, güçlü iktidar olacak. Tek başına iktidara geleceksin. Koalisyonla olmaz bu işler. Bugün Rusya ile Türkiye'nin bir gerginliği var ama Allah'a bin şükür o güçlü lider sayesinde Ortadoğu, Türkiye ile birlikte hareket edeceğiz diye ayakta."

Toplumun değerlerine bakış açısının çok önemli olduğunu kaydeden Filiz, "Önemli olan bakış açısı. Aileye, gençliğe hizmet edeceğiz mi etmeyeceğiz mi? İstikamet önemli. Yaşlısına sahip çıkmayanın geleceği olmaz diye düşünüyoruz. Bu yüzden biz yatırımlarımızı artırarak devam ediyoruz" ifadelerini kullandı.

İl Müdürü Hasan Tahsin Yıldırım ise Çankırı'daki ilk yaşlı yaşam evini Ilgaz'da açtıklarına dikkati çekti.

Yaşlı yaşam evinde şu anda 3 kadının kaldığını belirten Yıldırım, "Yaşlılarımız sosyal çevreye daha yakın adapte olsun, komşuluk ilişkileri olsun, komşuları ile birbirlerini ziyaret etsinler diye bu evleri kurduk. Bu evlerin güzel bir model olması amacıyla çalışmalarımız başladı" diye konuştu. 

Yıldırım, her evde 4 görevli olacağını dile getirerek "Yaşlılarımız burada bir ev ortamında yaşayacaklar. Sosyal hayat içerisinde olacaklar. Ev hayatını, özledikleri yaşamı burada bulacaklar. Yaşlılarımız burada komşu edinip, komşu ziyaretlerinde bulunacaklar. Sokağa çıktıklarında çocukların oyunlarını izleyebilecekler. Burada bir mahalle yaşamı sürecekler" dedi.

Sohbetin ardından yaşam evi gezildikten sonra ev sakinlerine eşarp hediye edildi.