ÇANKIRI (AA) - Çankırı'da, 25 metre derinliğindeki mağaraya düşen kız çocuğu, itfaiye ekiplerinin çalışması sonucu kurtarıldı.

Alınan bilgiye göre, Çankırı Kalesi'ne ailesiyle gezmeye giden Rabia Gayretli (15), kaledeki mağaranın girişine ulaşmak için 30 metrelik dik yolu yürüdükleri sırada ayağı kayarak yuvarlanmaya başladı.

Bir süre sonra gözden kaybolan Gayretli'nin, 25 metre derinliğindeki mağaraya düştüğünü gören yakınları, durumu sağlık ve itfaiye ekiplerine bildirdi.

Olay yerine gelen sağlık ekipleri, itfaiyenin yardımıyla mağaraya inerek Gayretli'ye ilk müdahaleyi yaptı.

Daha sonra ip yardımıyla indirilen sedyeyle mağaradan çıkartılan Gayretli, Çankırı Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Çankırı İtfaiye Müdürü Ahmet Semerci, gazetecilere yaptığı açıklamada, 8 kişilik itfaiye ekibinin 1,5 saat süren bir operasyonun ardından Gayretli'yi sağlıklı bir şekilde mağaradan çıkardığını kaydetti.

Gayretli'nin ayağının kayması sonucu yaklaşık 55 metre yuvarlandığını belirten Semerci, "Dışarıdan 30 metre yuvarlanan Rabia mağaranın girişinden itibaren 25 metre derine sürüklenmiş. İki itfaiyeci arkadaşımız hemen yanına inerek gerekli önlemleri aldı. Sağlıkçılar ilk müdahaleyi yaptıktan sonra sedyeyi iplere sararak düştüğü yerden çıkardık. Kaşında açılma var" dedi.