ÇANKIRI (AA) - Kızılırmak ilçesine bağlı Cacıklar köyünde meydana gelen selden, yaklaşık 2 bin dönüm tarım arazisinin zarar gördüğü bildirildi.

Köy muhtarı Şevket Teke, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dün başlayan yağmur ve dolunun bir süre sonra sele dönüştüğünü belirtti.

Selden ekili alanların zarar gördüğünü kaydeden Teke, şunları söyledi:

"Yağmur ve dolunun oluşturduğu sel, yaklaşık 2 bin dönüm tarım arazisini vurdu. Buğday ve arpa ekili olan 2 bin dönümlük bu arazide sel nedeniyle ürünler tamamen gitti. Dolu nedeniyle 5 bin dönüm ekili alanda da en az yüzde 50 zarar oluştu. Buralarda yarı yarıya ürün kaybımız var. Köyün kullanılmayan okulu sel altında kaldı. Onun yanında bulunan köy çobanının kaldığı evi su bastı. Bazı kümes hayvanları da telef oldu. İnsan hayatının zarar görmemesi en büyük sevincimiz."

Teke, köyün en büyük geçim kaynağının tarım olduğunu vurgulayarak, çiftçilerin sel nedeniyle mağdur olduğunu bildirdi.

Geçen yıl da köylülerin kuraklık nedeniyle ekili arazilerinden verim alamadığına işaret eden Teke, "Bu yıl da çiftçiyi sel vurdu. Şimdi tüm umutlarımız selle birlikte gitti. Biz devletimizden bu konuda destek istiyoruz. Köy halkının ürününü ekmesi için yaptığı borçlanmaların ertelenmesini talep ediyoruz" ifadesini kullandı.