ÇANKIRI (AA) - Çankırı Karatekin Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanı Adnan Taha Tuğrul, "Üniversitemizde okuyan bir grup kız öğrencinin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü bahane ederek şehrimizin ortasında terör örgütünü destekleyecek mahiyette sloganlar atması bizim açımızdan kabul edilebilir bir durum değildir" dedi.

Tuğrul, Uluyazı Kampüsü yemekhanesi önünde yaptığı basın açıklamasında, ihanet şebekelerinin kirli oyunlarını eğitim öğretim yılının başlaması ile üniversitelerde hayata geçirmeye çalıştığını belirterek, bu tür kişileri Çankırı'da istemediklerini söyledi.

"PKK'nın gençlik örgütünün ya da onlara yakın grupların üniversitelerde örgütlenmesi demokrasi maskesi ile bizlere kabul ettirilmek istenmektedir" diyen Tuğrul, şunları kaydetti:

"PKK'lı öğrencilerin demokrasi gibi bir derdi hiçbir zaman olmamıştır. Terörün olduğu yerde demokrasinin 'd' harfinden bile söz edemeyiz. Üniversitemizde okuyan bir grup kız öğrencinin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü bahane ederek şehrimizin ortasında terör örgütünü destekleyecek mahiyette sloganlar atması bizim açımızdan kabul edilebilir bir durum değildir. Nitekim milliyetçi, muhafazakar, milli ve manevi değerlerine bağlı, Çankırılı hemşehrilerimiz bu haddini bilmezlere gereken tepkiyi göstermiştir. Bizler üniversitemizde Türk'ü, Kürt'ü, Sünnisi, Alevisi, her inanç ve her etnik kökenden insanlarla huzur içinde yaşıyoruz. Kampüsümüzdeki bu huzur ortamını bozmak isteyen hiçbir gruba fırsat vermeyeceğiz. Bunu herkes böyle bilsin. O yüzden gür bir sesle haykırıyorum, üniversitemizde PKK'lı öğrenci istemiyoruz."

Grup, açıklamanın ardından olaysız dağıldı.

Çankırı'da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla dün Karatekin Parkı'nda Kürtçe sloganlar atıp, türküler söyleyerek halay çeken Karatekin Üniversitesi'nde eğitim gördükleri iddia edilen kız öğrenciler ile bir grup vatandaş arasında gerginlik yaşanmış, grubu dağıtmak isteyen polis, havaya ateş etmişti. Kız öğrenciler, polis araçlarıyla olay yerinden uzaklaştırılmıştı.