Erzurum’da çöp toplayarak 2 çocuğuna bakan 35 yaşındaki Hanife Değirmenci, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yanına giderek çantasından çıkarttığı çöp poşetini gösterip yardım istedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Erzurum’da katıldığı Doğu Anadolu Bölge Toplantısında partililere seslendi. Erzurum Büyükşehir Kültür ve Gösteri Merkezi’nde düzenlenen toplantıda konuşan Kılıçdaroğlu, işsizlik olduğu için Anadolu’nun içinin boşaldığını ve Anadolu’nun bu kaderini değiştireceklerini söyledi. Toplantıdaki konuşması tamamlayan Kemal Kılıçdaroğlu’na, Çat Belediye Başkanı Arif Hikmet Kılıç tarafından Erzurumspor atkısı hediye edildi.

Daha sonra protokoldeki yerine oturan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yanına geçimini çöp toplayarak sağladığını söyleyen 2 çocuk annesi bir kadın geldi. Eşinden boşanmış ve işsiz olduğu için çöp topladığını anlatan 35 yaşındaki Hanife Değirmenci, çantasından çıkarttığı poşeti Kemal Kılıçdaroğlu’na göstererek yardım istedi. Hanife Değirmenci’nin derdini dinleyen Kılıçdaroğlu, gerekli yardımın yapılacağını söyledi. Kılıçdaroğlu’ndan maddi ve manevi yardım etmesini istediğini ifade eden Değirmenci, ”Ben başkana dedim ki tokun açtan ne haberi var. Bayanlar geceleri çöpleri topluyor. Çöp toplarken öyle insanlara rast geliyorlar ki kadınları arabaya atıp götürmeye kalkıyorlar. Bende çöp toplayarak çocuklarıma bakmaya çalışıyorum. 2 tane çocuğum var ve geceleri çocuklarım soğukta yatıyor. Eşimden boşandım. Dışarıda çöp toplayarak geçimimi sağlıyorum. Başkanının yanına gittim ve bana maddi manevi yardım etmesini istedim. Benim şu anda çocuklarımın ayağında bir çift botu bile yok ki giyip buraya gelsinler. Telefon açtım çocuğuma gel dedim ‘ben neyle geleyim’" dedi.