İSTANBUL (AA) - Castrol Ford Team Türkiye, 2015 Türkiye Ralli Şampiyonası'nın beşinci ayağı Ford Otosan Kocaeli Rallisi'nde sezonun pilotlar şampiyonluğunu garantiledi.

Castrol Ford Team Türkiye'nin açıklamasına göre, sezonun lideri Murat Bostancı - Onur Vatansever ikilisi genel klasmanda üçüncü olarak şampiyonanın bitimine iki yarış kala şampiyonluğunu ilan etti.

Castrol Ford Team Türkiye'nin bir anlamda ev sahibi olduğu Ford Otosan Kocaeli Rallisi'nde ilk gün 10 etabın beşinde en iyi zamanı yapan Orhan Avcıoğlu - Burçin Korkmaz ikilisi ise ertesi gün lastiklerinin patlaması sonucunda 2. sıraya yerleşti.

Ford Otosan'ın ana sponsoru olduğu Kocaeli Rallisi'nde rahat bir yarış çıkaran Murat Bostancı - Onur Vatansever ikilisi, kendilerine 2015 şampiyonluğunu getirecek sonuçları almakta zorlanmadı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Castrol Ford Team Türkiye Direktörü Serdar Bostancı, Kocaeli Rallisi'nde bu yıl kendilerine koydukları hedeflerden ilkine ulaştıklarını belirterek, "Sezonun kalan yarışlarında Murat Bostancı ve Onur Vatansever yer almayacak ve tüm konsantrasyonlarını Avrupa Ralli Kupası'na odaklayacak" ifadelerini kullandı.

Bostancı, Avrupa Ralli Kupası'nda da lider konumda bulunan Castrol Ford Team Türkiye'den Murat Bostancı ve Onur Vatansever ile bu yılki hedeflerinden ilkine ulaşmanın mutluluğunu yaşadıklarını aktararak, şunları kaydetti:

"İki cephede birden tam konsantrasyonla yarışıyorduk. Türkiye Şampiyonası’ndaki konumumuzu istediğimiz şekilde koruduk ve pilotlar şampiyonluğuna erkenden ulaştık. Şimdi sırada Avrupa Ralli Kupası var ve 4 Eylül'de Sliven Rallisi için Bulgaristan’a gideceğiz. Artık Türkiye Şampiyonası mücadelemiz Orhan Avcıoğlu ve Burçin Korkmaz’a emanet. Takımımız için gereken puanları alacaklarına inanıyoruz. Biz Murat ve Onur ile ralli dünyasının UEFA Kupası olan Avrupa Ralli Kupası'nı Türkiye'ye getirmek için aralıksız çalışmaya devam edeceğiz."