ŞIRNAK (AA) - Şırnak'ın İdil ilçesinde PKK'lı teröristlere yönelik süren hava destekli operasyonda, "Cehennem Deresi" olarak adlandırılan bölgede güvenlik güçleri ile teröristler arasında çıkan çatışmada ilk belirlemelere göre 9 terörist etkisiz hale getirildi.

İdil'de terör örgütü PKK mensuplarının yakalanması, patlayıcılarla tuzaklanan çukurların kapatılması, barikatların kaldırılması, halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması için ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından güvenlik güçlerince başlatılan, "Şehit Özel Harekat Polisi Ersin Yıldırım Operasyonu" devam ediyor.

TSK ve emniyet unsurlarınca düzenlenen operasyon kapsamında, ilçede zaman zaman teröristlerle güvenlik güçleri arasında zaman zaman sıcak temas sağlanıyor.

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, ilçede "Cehennem Deresi" olarak adlandırılan bölgede bir grup terörist tespit edildi. Bunun üzerine bölgeye giden güvenlik güçlerince yapılan hava destekli operasyonda, güvenlik güçleri ile teröristler arasında çatışma çıktı.

Çatışmada, ilk belirlemelere göre 9 terörist etkisiz hale getirildi.

Bölgedeki çatışmalar yer yer devam ederken, etkisiz hale getirilen terörist sayısının artabileceği öğrenildi.