Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası’nın (MESS) mali konulardaki teklifini kabul etmeyen Çelik-İş Sendikası, arabulucuya müracaat edecek.

Çelik-İş Sendikası ile MESS, Metal Grup Toplu İş Sözleşmesi kapsamında düzenlenen toplantıda bir araya geldi. Toplantıya Çelik-İş Sendikası’ndan Genel Sekreter Yunus Değirmenci, Genel Eğitim Sekreteri Ferhan Öner, şube başkanları ve temsilciler katıldı. İstanbul’da yapılan toplantıda, MESS’e bağlı işyerlerinde çalışan işçilerin mali, özlük ve sosyal hakları ele alındı. Çelik-İş Sendikası, MESS’in teklif ettiği idari maddeleri kabul etti.

Çelik-İş Sendikası, MESS’in ilk 6 ay ücret zammı için geriye doğru gerçekleşen yüzde 3,78’lik enflasyon oranında artış ve yakacak, bayram, izin harçlığından oluşan üçlü paket için geriye doğru gerçekleşen yüzde 9,54’lük enflasyona karşı yine aynı oranda zam ile sözleşmenin yürürlük süresinin üç yıl geçerli olması tekliflerini kabul etmedi. Bunun üzerine Çelik-İş Sendikası ile MESS arasında uyuşmazlık tutanağı imzalandı. Çelik-İş Sendikası, anlaşmaya varılamayan maddeler için arabulucuya müracaat edecek.