KIRIKKALE (AA) - Kırıkkale'de "Cennet Dede" olarak tanınan Niyazi Akbudak, 16 yıldır sürdürdüğü ramazan ayında ihtiyaç sahiplerine iftar yemeği dağıtıma uygulamasını bu yıl da sürdürüyor. 

Akbudak, Gürler Mahallesi'nde kiraladığı dükkanda yemekleri hazırlayarak iftarda  vatandaşlara sunuyor. Emekli aşçı Akbudak, gazetecilere yaptığı açıklamada, senelerdir emekli maaşından bitiktirdiği parayla ramazan ayında muhtaçlara yardım eli uzattığını söyledi.

Gördüğü bir rüyanın ardından böyle bir girişimde bulunmaya karar verdiğini anlatan "Cennet Dede", insanların hayır duasını aldığını, ölene kadar bu yardım faaliyetini sürdüreceğini ifade etti. Akbudak, şunları dile getirdi:

"Dükkanda üç kişi çalışıyoruz. Biriktirdiğim parayla, bir ay süresince bazen beş, bazen ise dört çeşit yemek çıkartarak yoksul insanlara dağıtıyoruz, onların hayır dualarını alıyoruz. Bu yıl sağlığım pek iyi değil. Kırıkkale’den ben bir şey istemiyorum. Kimse bana yardım etmiyor. İl dışından ise çok sayıda vatandaş erzak yardımında bulunuyor."

 "Cennet Dede"nin dağıttığı yemeklerden alan vatandaşlar ise uygulamadan memnun olduklarını belirterek, Akbudak'a teşekkür etti.