ANTALYA (AA) - Ülkelerindeki iç savaş ve kargaşa ortamından kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyeliler, yasa dışı yollarla Yunanistan'a geçmek için son günlerde, aralarında 2,1 kilometre bulunan Antalya'nın Kaş ilçesi ile Yunanistan'ın Meis Adası güzergahını kullanıyor.

Yaz aylarında turistlerin mavi tur yaptığı koylardan içinde 40-50 kişi bulunan lastik botlarla denize açılan Suriyelilere, hayat kurtaran dokunuşu Sahil Güvenlik Antalya Grup Komutanlığı personeli gerçekleştiriyor.

Anadolu Ajansı (AA) muhabirleri, gece gündüz bölgede devriye görevi yapan, gelen her ihbarı titizlikle değerlendiren Sahil Güvenlik personelinin, sığınmacıların yakalanma ve kurtarma anlarına tanıklık etti. Sabahın ilk ışıklarına kadar sürdürülen çalışmalar sayesinde bir gecede, çoğunluğu çocuk 263 sığınmacı yakalandı. Sığınmacılara su ve yiyecek ikram eden Sahil Güvenlik personeli, onları bağlı oldukları kampa götürülmesi için polis ekiplerine teslim etti.

-Oğlunun tedavisi için Almanya'ya gitmek istiyor -

Suriye'nin Kamışlı kentinden Türkiye'ye gelen 72 yaşındaki Kasım Halit, 30 yaşındaki oğlu Heval Kasım'ın görme engelli olduğunu söyledi.

Suriye'de devlet hastanesinde işçi olarak çalıştığını anlatan Halit, "O zamanlar Almanya'daki doktorların oğlumu tedavi ettirebileceğini söylemişlerdi. O dönem götürmek istiyordum ama parasızlık nedeniyle götüremedim. Savaş çıkınca görme engelli oğlum ile savaştan kaçıp Türkiye'ye geldik. Oğlum ayaklarını da kullanamıyor. Onun sağlığına kavuşması için yurt dışına gitmek istiyorum" dedi.

Muhabir: Süleyman Elçin