KONYA (AA) - Konya'da yol kenarında cesedi bulunan kişinin montundaki lastik izinden ulaşılan şüpheli, polis ekiplerince yakalandı.

Merkez Karatay ilçesi Tatlıcak Mahallesi'nde iki gün önce yol kenarında Hasan Kurçeren'in (21) cesedinin bulunmasıyla ilgili çalışma başlatan ekipler, yaptıkları incelemede Kurçeren'in montunun üzerinde lastik izine rastladı.

Otopside Kurçeren'in kafatasında kırık ve iç organlarında ezilme olduğunun belirlenmesi üzerine harekete geçen ekipler, Kurçeren'in cep telefonunun merkez Selçuklu ilçesindeki bir büfede olduğu tespit etti. Büfe işletmecisi, telefonun kendisine emanet bırakıldığını söyledi.

Daha sonra çalışmalarını büfe çevresinde yoğunlaştıran ekipler, bölgede park halindeki 42 VT 646 plakalı bir kamyonetin lastikleri ile cesedin üzerinde bulunan monttaki lastik izinin birbirini tuttuğunu belirledi.

Gözaltına alınan kamyonetin sahibi İbrahim Ç'nin (26), polisteki ifadesinde, "Tatlıcak Mahallesi'ne uyuşturucu almaya gittiği, Hasan Kurçeren ile de orada karşılaştığını" söylediği bildirildi.

İfadesinde Kurçeren'i kamyonetine aldığını bildiren İbrahim Ç'nin, "Karşıdan gelen aracı polis zannettim. Hasan, kamyonetten indi. Ben de kamyoneti çalıştırıp hareket ettim. Bu sırada kamyonete binmeye çalışan Hasan, dengesini kaybederek aracın altına düştü. Üzerinden geçtim. Öldüğünü anladım ve kaçtım" dediği öğrenildi.

Merkez Karatay ilçesi Tatlıcak Mahallesi Saadet Caddesi'nde 27 Kasım Cuma günü, yol kenarında erkek cesedi bulunmuş, aracın çarpması sonucu yaşamını yitirdiği değerlendirilen Kurçeren'in cesedi, otopsi için Konya Numune Hastanesi morguna kaldırılmıştı.