KAYSERİ (AA) - Kayseri'nin merkez Kocasinan ilçesinde, belediye tarafından yaptırılan "İkram Çeşmesi"nden, vatandaşlara ücretsiz çorba dağıtılmaya başlandı.  

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde, vatandaşlara ve gazetecilere bardakla çorba dağıttı. 

Çolakbayrakdar, burada yaptığı açıklamada, bugünden itibaren her sabah İkram Çeşmesi'nden vatandaşlara çorba dağıtacaklarını söyledi. 

Seyyar çeşmenin hastane bölgesinde hizmet vereceğini ifade eden Çolakbayrakdar, "Her gün burada 650-700 vatandaşımıza çorba ikram etmeyi planlıyoruz. İnşallah bu projemiz rağbet görürse şehrimizin farklı bölgelerinde de insanlarımıza çorba ikram etmeye başlayacağız" dedi.

Çolakbayrakdar, belediye olarak sosyal hayatta, sporda, sanatta ve diğer alanlarda vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamak için farklı projeler ürettiklerini dile getirerek, şöyle devam etti:

"Ecdat zamanında değişik vakıflar kurarak insanlarımıza farklı hizmetler yapmışlar. Bu da bizim çıkış noktalarımızdan bir tanesi. Sabah saatlerinde devlet hastanemize gelen hemşehrilerimiz evlerinden kahvaltı yapmadan çıkmış olabilirler. Onlara bir nebze de olsa yardımcı olma noktasında böyle bir projeyi hayata geçirmeyi uygun bulduk. Bundan sonra da vatandaşlarımızın doğumundan, Allah gecinden versin ama ölümüne kadar, her noktada yanında olacak projelerde bir arada olacağız"

Selçuklu ve Osmanlı motifleriyle süslü, 4 tekerlekli seyyar İkram Çeşmesi'nden, mercimek çorbasını alan vatandaşlara, yanında ekmek de ikram ediliyor.