EDİRNE (AA) - Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta, İller Bankasının (İLBANK), AK Parti iktidarı sonrasında, siyasi ayrım gözetmeden tüm belediyelerin bankası olduğunu söyledi.

Balta, kentteki bir restoranda düzenlenen bölgesel sektör temsilcileri değerlendirme toplantısında, iktidarın yerel yönetimlere çok önem verdiğini belirtti.

Kalkınmanın yerelden başlayacağı anlayışını taşıdıklarını ifade eden Balta, 2002 yılından bu yana yerel yönetimleri için reform tarzında kanunlar yapıldığını anımsattı.

AK Parti iktidarı döneminde İLBANK'ın ayrım yapmadan belediyelere destek verdiğini aktaran Balta, şöyle konuştu:

"İLBANK, 2002 öncesinde iktidar partisi belediyelerinin bankasıydı. AK Parti iktidarı sonrası siyasi ayrım gözetmeden tüm belediyelerin bankası oldu. İLBANK geçmişte belediyelerin patronuydu, şimdi belediyeler İLBANK'ın patronu. Bir belediye başkanının 'Kara faizci bile İLBANK'tan daha insaflıdır, bankanın önünden geçmeye korkuyorum' sözleri o dönemde gazetelere de yansımıştı.  Bu dönem içinde Allah'a şükrüler olsun hangi siyasi partiye mensup olursa olsun yaptığı projelerle İLBANK'a başvurduğu zaman desteği alıyor."

Balta, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının 3 yıl önce kurulduğunu anımsatarak, bakanlığın kentsel dönüşüm çalışmalarına büyük önem verdiğini söyledi.

Kentsel dönüşüm çalışmalarının siyasi bir proje olmadığına değinen Balta, bakanlıklarının dönüşüm çalışmaları yapan tüm belediyelere katkı sağladığını ifade etti.

Programda daha sonra Bakan Yardımcısı Balta'nın başkanlığında divan oluşturuldu, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ ve Çanakkale'den milletvekilleri, belediye başkanları, sivil toplum kuruluş temsilcileri ve sanayicilerle toplantı yapıldı.