EDİRNE (AA) -  Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, "Denetimler her alanda iyi yapılamalı. Kaliteli iş yapma konusunda sıkıntılarımız var" dedi.

Güllüce, bir restoranda düzenlenen bölgesel sektör temsilcileri değerlendirme toplantısında, kentsel dönüşümü halka rağmen yapma gayretinde olmadıklarını, halkla beraber, halk için çalışma yürüttüklerini söyledi.

Enerji verimliliğiyle ilgili yasa çalışması olduğunu belirten Güllüce, "Enerji verimliliği konusunda Başbakan Yardımcımız Ali Babacan nezdinde bir çalışma var, güzel şeyler olacak" dedi.

Eski bir belediye başkanı olarak belediye başkanlarına zamanlarını yatırım konusunda harcamaları tavsiyesinde bulunan Güllüce, şöyle devam etti:

"Belediye başkanlarımız İLBANK'a gelecek. 1500 belediye başkanı gelecek, projesine destek isteyecek. İLBANK sizin malınız, belediyelerin, özel idarelerin malı. Proje getirmezseniz, oturup da Ankara'da Üsküp Belediyesinin ne sorunu var denmez. Ben 3 dönem belediye başkanlığı yaptığım için kitabımda var hatta. Başkanlığı mührü, anahtarları devrediyorum, ne çabuk geçti dedim. O kadar hızlı geçiyor ki ancak başkanlık yaptığınızda bunun farkına varamıyorsunuz."

Güllüce, belediye başkanlarının zamanlarını hizmet için iyi kullanmasını tavsiye etti.

"Tebrikler, teşrifatlar, 'Burası sizin gibi başkan görmedi'. Siz bu takımı dinlerken 230 günü geçirdiniz. Şimdi bir 230 da 'Ben ne yapayım' diye geçer, bir bakarsınız ki bitmiş, gitmiş" diyen Güllüce, belediye başkanı koltuğunun sevimli olduğunu ifade etti.

Belediye başkanlığının şerefli ve saygın bir görev olduğunu, bunun için herkesin gönlüyle bırakmak da istemediğini aktaran Güllüce, "Ömrümüz sınırlı. Bizler geçiciyiz, hizmet etmeliyiz, bu ülke kalkınmalı, bu ülke yatırım bekliyor, lay lay lomla geçirmemeliyiz" diye konuştu.

 

- "Her alanda kalite sorunu yaşıyoruz"

 

Güllüce, Türkiye'de çalışma kültüründe genelde bir sıkıntı olduğuna değindi. Kaliteli iş yapma konusunda aşırı yağış sonrasında yaşananları örnek veren Güllüce, şöyle devam etti:

"Denetimler her alanda iyi yapılamalı. Kaliteli iş yapma konusunda sıkıntılarımız var. Niye benim asfaltımda denize 10 metre kala su birikir de, adamların asfaltında yağmurdan sonra bir damla su kalmaz. Ben hiçbir zaman batı hayranı olmadım. Allah hiç kimseyi de kendi milletinin dışında bir millete hayran etmesin. Hayran olunacak bir millet varsa benim kendi milletimdir. Yerli ve milli bir insanım ama hakkını da teslim etmek lazım."

Bakan Güllüce, dünyanın birçok yerini gezdiğini, bazı yerlerde yağmur yağdığında, altyapı açısından yağmamış gibi hissedildiğini vurguladı. Türkiye'de bu konuda sıkıntı olduğunu dile getiren Güllüce, şunları kaydetti:

"Her alanda kalite sorunu yaşıyoruz ama belediyelerin bahtsızlığı göze görünüyor. Yoksa siz sanıyor musunuz, her yer kaliteli belediyede sorun var. Yok, her yerde bu sıkıntı var. En kalitelisini neden yapamıyoruz diye sormalıyız kendimize. Bana göre kalite bir insan hakkıdır.  O yüzden kalite seferberliği yapmalıyız." 

(Bitti)