KONYA (AA) - Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, koalisyon için her partiyle görüşmeler yapılacağını belirterek, "İnşallah bu ülke hükümetsiz kalmaz" dedi.

Beyşehir ilçesini ziyaret eden Bakan Güllüce, tarihi Eşrefoğlu Camisi önünde Kaymakam Muzaffer Başıbüyük, Belediye Başkanı Murat Özaltun ve diğer ilgililer tarafından karşılandı.

Camiyi gezen Güllüce, imam hatip İsmail Efe'den tarihi mekan hakkında bilgi aldı. Kaymakam Başıbüyük, tarihi camiyi yansıtan bir tabloyu Güllüce'ye hediye etti.

Ardından eski eşyaların satıldığı bir depoya giden Güllüce'ye, burada çini kaplama ve çeşitli eşyalar hediye edildi.

- Seydişehir

Daha sonra Seydişehir'e geçen Bakan Güllüce, burada tarihi Seyyid Harun Camisi'ni ziyaret etti. Güllüce'ye eski AK Parti Konya Milletvekili Harun Tüfekci, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Konurer ve Belediye Başkanı Mehmet Tutal eşlik etti.

Güllüce, cami çıkışında yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hükümeti kurma görevini Başbakan Ahmet Davutoğlu'na Salı günü vermesinin beklendiğini belirtti.

Görev verildikten sonra hükümet kurma çalışmalarının başlayacağını ifade eden Güllüce, "Koalisyon için her partiyle görüşmeler yapılacak. İnşallah bu ülke hükümetsiz kalmaz. İnşallah en kısa zamanda hükümet kurulur. Yoksa ekonomi sıkıntıya düşer" dedi.

Daha sonra Hadim ilçesine giden Güllüce, burada Hz. Hadimi Türbesi'ni ziyaret etti.