YOZGAT (AA) - Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Sorgun Belediye Başkanlığını ziyaret etti.

Ziyaretler ve programlara katılmak için Sivas'a gelen Güllüce, Sorgun Belediyesini ziyaret etti. 

Belediye Başkanı Ahmet Şimşek’ten çalışmaları ve sorunları hakkında bilgi alan Güllüce, burada yaptığı açıklamada, kendisinin de belediyecilikten geldiğini ve belediyelerin sorunlarını çok iyi bildiğini söyledi.

İki kimliği ile Sorgun’u ziyaret ettiğini, bunu da belediyenin anı defterine yazdığını ifade eden Güllüce, bunlardan birinin Çevre ve Şehircilik Bakanı kimliği, ikincisinin ise Muhacir Rüstem Polat torunu İdris Güllüce olduğunu belirtti.

Bakan Güllüce, kendisinin de uzun süre belediye başkanlığı yaptığını vurgulayarak “Bakanlığımız ile belediyeler en fazla iç içe olan bakanlıktır.  Tapuyla İller Bankası ile belediyelerle. Ortağımızdır zaten belediyeler. İkinci kimliğim ise Muhacir Rüstem Polat torunu İdris Güllüce’dir. Dedemler buraya muhacir olarak gelmişler ve buranın Sarıhamzalı köyünde üç yıl kalmışlar. Sonra dönmüşler tekrar Erzurum’a. Bu durum 1915 olaylarında olmuş. Yani katliamdan kaçıp da gelenlerden" dedi.

Dedesinin aslen Ahıskalı olduğunu dile getiren Güllüce, şunları kaydetti:

"1826 yılında Ruslar Ahıska’yı alınca dedemler Kars'a geliyorlar. Yani, anne tarafımdan dedemi kastediyorum. Kars 1878, 93 harbinde işgal edilince Erzurum'a geliyorlar. Erzurum da işgale uğrayınca soluğu Sarıhamzalı’da alıyorlar. Dedemlerin asıl kökeni Rusya’daki Türk topraklarıdır. Türkistan’ın bir parçasıdır orası.”

Bakan Güllüce, seçimlerin ardından ailesi ile Sorgun'un Sarıhamzalı köyünü ziyaret edeceğini sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından Kaymakam Ali Arslantaş Bakan Güllüce'ye yöresel ürünlerin bulunduğu bir paket, Belediye Başkanı Ahmet Şimşek ise çini vazo hediye etti.

Bakan Güllüce, daha sonra Sivas’a hareket etti.

Güllüce’ye ziyaretinde Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, İl Genel Meclisi Başkanı Hacı Şahbaz, İlçe Jandarma ve Garnizon Komutanı Kurmay Binbaşı Özgür İpek de eşlik etti.