NİĞDE (AA) - Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde silahla öldürülmüş halde bulunan polis memurlarından şehit Okan Acar'ın Niğde'deki evine Türk Bayrağı asıldı, taziye çadırı kuruldu.

Şehit Acar'ın dayısı Ali İhsan Tunçdemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yeğeninin 14 aylık polis olduğunu belirterek, yeğeniyle en son bayramda telefonla görüştüğünü ifade etti.

Tunçdemir, "Bu olayda ciğerimiz, yandı kimsenin canı yanmasın, terörü lanetliyoruz. Yeğenim 14 aylık polisti. Aslan gibi canlara kıydılar yazık günah, vatanın milletin evlatlarına. Olayların bitmesini, devletin de en kısa zamanda failleri yakalamasını istiyoruz. En son bayramda görüşmüştük, bayramlaştık. Arkadaşının ailesine de başsağlığı diliyorum. Allah sabır versin, kolay değil, hepimizin ciğeri yandı. Kürt halkıyla hepimiz kardeşiz sonuçta. Bu olayları neden öne sürüyorlar, bunu yapan hainler, adidir" diye konuştu. 

Acar'ın baba ocağına Türk bayrağı asıldı, apartman dairesinin bahçesinde ise Niğde Belediyesine ait iş makineleri taziye çadırı kurulması için çalışma yaptı.

Anne Zehra Acar'ın Şanlıurfa'da düzenlenecek törene katılmak üzere yola çıktığı öğrenildi.

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde 2 polis memuru, evlerinde silahla öldürülmüş halde bulunmuştu.