OSMANİYE (AA) - Osmaniye T Tipi Kapalı Cezaevi'nde Şanlıurfalılar Derneği tarafından sıra gecesi düzenlendi.

Osmaniye Şanlıurfalılar Derneği'nce cezaevindeki bir toplantı salonunda gerçekleştirilen etkinlikte tutuklu ve hükümlüler seslendirilen türkülere eşlik edip halay çekti.

Vali Kerem Al, etkinlik öncesi yaptığı konuşmada, suç ve cezanın insanlığın tarihi ile başladığını belirterek, insanlığın gelişmesi ile ceza ve infaz kavramlarının değiştiğini, suçluları topluma kazandırma yönünün ağırlık kazandığını söyledi.

Cezaevlerinin fiziki şartları, mahkumlara gösterilen ilgi, onlar için düzenlenen faaliyetler ve meslek edindirme kurslarının seviyesinin yüksek olmasının sevindirici olduğunu aktaran Al, "Kader mahkumlarımız, burada bulundukları süre içerisinde bizlere emanettirler. Devlet olarak onlarla ilgilenmek yasal olarak sorumluluğumuz olduğu kadar vicdani olarak da ödevimizdir" dedi.

Osmaniye 2 No'lu T Tipi Kapalı Cezaevi Müdürü Metin Sönmez ise hükümlü ve tutukluların rehabilite edilmesinde bu tür etkinliklerin önemli olduğunu belirterek, bu tür programları düzenlemeye devam edeceklerini ifade etti.

Konuşmaların ardından Osmaniye Şanlıurfalılar Derneği üyelerinin sahne aldığı sıra gecesi programında misafirlere mırra ikram edildi. Hükümlülerden İmam Bakır Sayın ve Ayhan Karakaya'nın türkülerine eşlik eden tutuklu ve hükümlüler zaman zaman sahneye çıkarak halay çekti.

Etkinliğe Cumhuriyet Başsavcısı Ali İrfan Yılmaz, Adalet Komisyonu Başkanı Ziya Koç, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Büyükalaca, Baro Başkanı Dilem Aksoy, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Yenice, hakimler ve savcılar katıldı.