KAYSERİ (AA) - Haklarında mahkemelerce "kamu yararına ücretsiz çalıştırılma cezası" verilenlerin, cezalarını kamu kurumlarında çalışarak çekebilmeleri amacıyla Kayseri Valiliği ve Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı arasında işbirliği protokolü gerçekleştirildi.  

Vali Orhan Düzgün, kurumun toplantı salonundaki imza töreninde yaptığı konuşmada, 2005 yılında yapılan yasal düzenlemeler sonucu bazı suçluların, Denetimli Serbestlik Müdürlüğünün koordinesinde kamu yararına çalıştırılması için her yıl Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı ile işbirliği protokolü yaptıklarını belirtti.

Protokol çerçevesinde yükümlülerin başta İl Sağlık Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, belediyeler, muhtarlıklar, orman işletme müdürlükleri ve kamuya yararlı derneklerde çalıştırıldıklarını ifade eden Düzgün, uygulamanın 2016 yılında da il genelindeki kamu kurumlarında devam edeceğini sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından Vali Düzgün ve Kayseri Cumhuriyet Başsavcısı Orhan Usta, protokolü imzaladı. 

- Ceza alanların sayısı arttı

Kayseri Denetimli Serbestlik Müdürlüğünce yapılan yazılı açıklamada da haklarında mahkemelerce "ücretsiz kamu yararına çalıştırılma cezası" verilenlerin kamu kurum ve kuruluşları ile kamuya yararlı derneklerde temizlik, bakım, onarım, genel idare, ağaç dikimi ve bakımı hizmetlerinde çalıştırıldıkları belirtildi.

Yükümlülerin çalışma yerleri belirlenirken suç kayıtları, ailevi durumları, sağlık, eğitim ve mesleki durumları ile tutum ve davranışlarının dikkate alındığının ifade edildiği açıklamada, 2014'te bin 228, 2015'in ocak-ekim döneminde de bin 485 yükümlünün kamu kurum ve kuruluşları ile kamuya yararlı derneklerde çalıştırıldığı ifade edildi. 

Açıklamada, 2015 yılında yükümlülerin belediyelerde, müftülük ve camilerde, adliyelerde, milli eğitim müdürlüklerinde, köy mezarlıklarında ve emniyet müdürlüklerinde çalıştırıldıkları bilgisine yer verildi.