CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Mevlana’nın 741. Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Törenleri kapsamındaki Şeb-i Arus törenlerine katılmak için Konya’ya geldi.

Kent girişindeki Birlik Parkı”nda karşılanan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin gençlik kolları tarafından 66’ncı yaş günü için hazırlanan pastayı kesti. Partililer de Kılıçdaroğlu’nu yeni yaşı için tebrik ederek kutladı. Kılıçdaroğlu daha sonra konvoy eşliğinde gittiği Mevlana Müzesi’ni ziyaret etti. Müze ziyareti sonrasında Kılıçdaroğlu Anemon Otel’e geçerek Mevlana’nın erkek soyundan torunlarıyla buluşup sohbet etti. Gazetecilerin sorularını cevaplayan Kılıçdaroğlu, Mevlana’yı anmak için düzenlenen Şeb-i Arus törenlerinin Konya dışında yapılmasını eleştirerek, “Bugün, Mevlana’nın hakka yürüdüğü gün, onun düğün gecesi. Asırlardır onu anıyoruz. O sadece Türkiye’nin değil, insanlığın ortak mirası. Onun yaşadığı kentte olmak bize onur veriyor. Bir üzüntümü de dile getireyim. Mevlana sadece Konya’da anılmalı. Burada anılmalı. Şeb-i Arus ile başka yerlerde anmayı özellikle parayla anmayı doğru bulmadığımı ifade etmek isterim. Mevlana farklıdır. Mevlana, insanlık demektir, yücelik, ululuk demektir. Mevlana, hepimizin yüreğine taht kurmuş yüce bir kişidir. Mevlana ailesiyle olmak benim için onurdur, şereftir” dedi.

Gazetecilerin 17 Aralık operasyonu ile ilgili sorusu üzerine Kılaçdaroğlu, "Burada siyaset yok arkadaşlar kusura bakmayın. Burada tevazu var, dostluk var, insanlık, hoşgörü ve güzellik var. Burada siyaset yok" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, yaptığı görüşmenin ardından Şeb-i Arus törenlerinin yapıldığı Büyükşehir Belediyesi Spor ve Kongre Merkezi’ne geçti.