KIRŞEHİR (AA) - CHP Kırşehir İl Başkanlığı binasına asılan pankartta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan, iş adamı Rıza Sarraf ve bazı eski bakanlara hakaret edildiği gerekçesiyle hakkında dava açılan İl Başkanı Yılmaz Zengin'e 2 bin 180 lira adli para cezası verildi.

Kırşehir 1. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen davanın karar duruşmasına, il başkanı Zengin ve avukatı Şahin Kaymaz katıldı.

Son savunması alınan Zengin, pankartın hakaret amacıyla değil, kamuoyunu bilgilendirmek için asıldığını belirterek, beraatını istedi.

Avukat Kaymaz da parti binasına asılan pankartın genel merkez tarafından gönderildiğini ifade ederek, müvekkilinin verilen görevi yerine getirerek sadece siyasi sorumluluk üstlendiğini söyledi.

Mahkeme heyeti, bakanlar yönünden beraatına karar verilen Zengin'i, Bilal Erdoğan ve Rıza Sarraf'a hakaret suçunu işlediği gerekçesiyle 2 bin 180 lira para cezasına mahkum etti.

Hazırlanan iddianamede eski bakanlar Zafer Çağlayan, Erdoğan Bayraktar, Egemen Bağış ve Muammer Güler mağdur, Necmettin Bilal Erdoğan ve Rıza Sarraf müşteki olarak yer almıştı.