KAYSERİ (AA) - CHP Kayseri İl Başkanı Mustafa Ayan ve 7 partili, "Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini aşağılamak" suçlamasıyla  açılan soruşturma kapsamında Emniyet Müdürlüğünde ifade verdi.

Ayan ile Melikgazi İlçe Başkanı Asef Türkdönmez ve 6 partili bir eylem sırasında sarf ettikleri sözler ve taşıdıkları pankartlar nedeniyle "Türkiye Cumhuriyeti hükümetini, devletin yargı organlarını, askeri teşkilatını, istihbarat ve emniyet teşkilatını söz, düşünce ve fiillerle aşağılamak" suçlamasıyla haklarında açılan soruşturma nedeniyle Emniyet Müdürlüğüne geldi.  

Ayan, ifade öncesinde basın mensuplarına yaptığı açıklamada, CHP'nin Türkiye genelinde yolsuzluklara karşı başlattığı etkinlikler kapsamında Kayseri İl Başkanlığı olarak eylem yaptıklarını söyledi. 

Bu eylemlerde yolsuzluk iddialarına adı karışan eski bakanlara tepki gösterdiklerini anlatan Ayan, "Bu doğrultuda bir basın açıklaması oldu. Eylemde pankartlar açtık. Eylemlerle alakalı da Kayseri Cumhuriyet savcılığı bir soruşturma başlatmış" dedi. 

Daha sonra Ayan ve beraberindekiler ifade işlemi için Emniyet Müdürlüğüne girdi.