KONYA - (AA) - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Konya Milletvekili Mustafa Hüsnü Bozkurt, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Bozkurt, il başkanlığında düzenlediği basın toplantısında , Hükümet'in 4 yılda yürüttüğü Suriye ve Kuzey Irak politikalarının iflas ettiğini savundu.

Bozkurt, Mustafa Kemal ve İnönü'ün Türkiye'nin hiçbir zaman Ortadoğu'daki mezhep savaşlarına girmek istemediğini belirterek, "Oysa bugün Türkiye, Orta doğudaki mezhep çatışmalarına girme tehlikesi içindedir. Geldiğimiz nokta içler acısıdır. Amerika bile bu ülkenin dış ilişkilerini yönlendiriyorsa buna ne demelidir. Terör örgütleri, ABD, İran, Rusya ve Çin’in bile bir hesabı vardır. CHP'nin tarafı Mustafa Kemal'in, halkımızın ve Türkiye Cumhuriyeti'nin tarafıdır. Cumhurbaşkanı ve Başbakan bize, 'tarafını seç' deyip ayar vermeye çalışıyorlar. Ayar vermek isteyenlerin kendi tarafı neresidir, soruyorum" şeklinde konuştu.

Terör olaylarına ilişkin açıklamalarda bulunan Bozkurt, şöyle devam etti:

"Terörist her yerde teröristtir. Dünyada hiçbir devlet terör örgütlerine karşı bu kadar müsamahalı davranmadı. Şehit veriyoruz. Sur'da tarih yok ediliyor. Cuma namazı bile kılınamıyor. Kendi vatanımızı vatan yapmak için 300 şehit veriyoruz. Bir o kadar da sivil öldürüldü. Bu durum insanlığımızı kaybettiğimizi gösteriyor. Hiçbir devlet terör örgütüyle anlaşmaz."

Bozkurt, yeni anayasa çalışmalarında maksadın Başkanlık sistemi olduğunu ileri sürerek, "Bunu kabul edemeyiz. kuvvetler ayrılığı ilkesi ve laiklikten vazgeçemeyiz. Anayasa komisyonunda başkanlık sistemi dayattırılırsa CHP buna itibar etmeyecektir" dedi.