KONYA (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret etmekle suçlanan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında Derbent Belediye Başkanı Hamdi Acar ve Derbent AK Parti İlçe Teşkilatı tarafından suç duyurusunda bulunuldu.

Derbent Belediye Başkanı Hamdi Acar, AK Parti Derbent İlçe Teşkilatı yönetim kurulu üyeleri ile Konya Adliyesine gelerek Konya Cumhuriyet Başsavcılığına, CHP lideri Kılıçdaroğlu aleyhinde, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik ithamlarından dolayı suç duyurusunda bulundu.

Acar ve beraberindeki partililer tarafından Başsavcılığa tek tek sunulan dilekçelerde Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik olarak birçok defa "diktatör" diyerek hakaret ettiği iddia edildi.

Suç duyurusunda bulunmadan önce adliye önünde gazetecilere açıklamada bulunan Derbent İlçe Belediye Başkanı Hamdi Acar, ilçe yönetimi, belediye başkanı ve gençlik ile kadın kolları mensupları olarak Derbent ilçesinden suç duyurusunda bulunmak üzere 55 kilometrelik bir mesafeden Konya’ya geldiklerini hatırlattı.

CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaret ederek, "diktatör bozuntusu" gibi hakaret içeren ifadeler kullandığını belirten Acar, şunları kaydetti:

“Gazi Mustafa Kemal Paşa’nın şu anda sanıyorum böyle bir CHP genel başkanı olduğu için yattığı yerde kemikleri sızlamaktadır. Bu konuda gerçekten bir diktatör aranıyorsa CHP’nin tarihine bakması yeterlidir, sayın Kemal Kılıçdaroğlu, aynaya baktığında herhalde kendisini çok çirkin bir şekilde diktatör olarak görecektir. Birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyulan günlerdeyiz. Cumhurbaşkanımız şu ana kadar gelmiş geçmiş en demokrat cumhurbaşkanlarımızdan biridir, çünkü halkın büyük oyu ile seçilmiştir ve halk tarafından hala çok büyük bir sevgiyle beslenen bir insandır, bu insana diktatörlüğü uzaktan yakından bulaştırmanız mümkün değil ama bu şekilde ülkeyi gererek, ülkenin gelişimine kalkınmasına ve ülkedeki birlik ve beraberliğe yapılan saldırı vardır.”