Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tunceli İl Başkanı Hüseyin Zeytin, 20 Aralık tarihinde meydana gelen sokak eylemlerinde partilerine ait ses yayın cihazının yakılmasına tepki gösterdi.

CHP Tunceli İl Başkanı Hüseyin Zeytin, 20 Aralık tarihinde Kobani’de IŞİD’e karşı savaşırken hayatını kaybeden Sibel Bulut için düzenlenen eylemler sırasında partilerine ait ses yayın cihazının molotof kokteyli ile yakılmasına tepki gösterdi. Konuya ilişkin CHP İl Başkanlığı’nda basın toplantısı düzenleyen Hüseyin Zeytin, "Öncelikle şunu ifade etmeyi vicdanımıza ve insanlığımıza borç sayarız. Kobani’de insanları mezhebi ve ırkı yüzünden başlarını keserek katleden alçak, aşağılık bir terör örgütü IŞİD’e karşı meşru bir savaş veren yerel halkın yanında savaşırken hayatını kaybeden kardeşimiz Sibel Bulut’u sevgiyle ve onurla yad ediyoruz. Tarihte çok az insan sonuçları kendisini yakın bir şekilde etkilemeyen ve kendi yaşam alanından uzaklarda yaşanan haksızlıklar uğruna ölümü göze alabilme cesaretini ve asaletini göstermiştir. Sibel Bulut bütün mazlumların kardeşi ve onurudur. Tunceli’de sivil toplum örgütleri ve siyasi partiler tarafından Sibel Bulut’u anma yürüyüşünde partimizin bir aracının ateşe verilmesi ise ayrıca bir değerlendirmeyi ve tepkiyi hak etmiştir. Bu olayla, uzun yıllardır şiddet yoluyla Dersim halkının vicdanını ve düşüncesini rehin almayı amaçlayan örgütler, yeşil parkalarının altından özgür yurttaşa bir kez daha kaleşnikof göstermişlerdir. Fakat halktan alacakları tepki bu kez kırgın ve bezgin bir şekilde dönüp gitmek olmayacaktır" dedi.

Sokaklardaki şiddet eylemlerine son verme çağrısı da yapan Zeytin, "Dersim’de artık yeni bir dil konuşulacak. Huzurun ve barışın dili. Ve alfabesinin ilk harfi şudur: ’Şiddeti reddetmek’ inancımızın ilk maddesidir ve son maddesi" diye konuştu.

Öte yandan, molotof kokteylleri atılarak yakılan CHP’ye ait ses yayın cihazı da tamir edilmek üzere Elazığ’a gönderildi.