CHP İstanbul İl Gençlik Kolları üyesi bir grup, Manisa’da 6 bin zeytin ağacını kesen inşaat firmasının Levent’teki ofisi önünde eylem yaptı. Yanlarında getirdikleri kazma kürekle binanın önünü kazan eylemciler, zeytin ağacı dikti.

Manisa’nın Yırca köyünde 6 bin zeytin ağacının kesilmesine tepkiler devam ediyor. CHP İstanbul İl Gençlik Kolları üyesi bir grup, ağaçları kesen inşaat firmasının Levent’teki ofisi önünde eylem yaptı. Eyleme CHP Genel Başkan Yardımcısı Şafak Pavey, CHP İstanbul milletvekilleri Aykut Erdoğdu, Kadir Gökmen Öğüt, İtalya Yeşiller Partisi Lideri Angelo Bonelli ve CHP İstanbul Gençlik Kolları üyeleri katıldı. Grup sloganlar eşliğinde binanın önüne gelerek pankart açtı. Yanlarında getirdikleri kazma kürek ile firmanın binasının önünü kazan eylemciler, zeytin ağacı dikti. Ağaç dikenler arasında yer alan Şafak Pavey daha sonra basın açıklaması yaptı.

Şafak Pavey, zeytin ağaçlarını koruyacaklarını kaydederek, “Yırca köyünün cesur köylüleri ve köy muhtarının sözlerine katılmak için buradayız. Muhtar ‘Eskiden 500 kişiydik şimdi 500 bin kişiyiz’ dedi. Öyleyiz. 1939’dan beri zeytin ağaçlarımızı korumak için geliştirdiğimiz yasanın hayalet gibi başımız üzerinde beklemekten çok sıkıldı. Çünkü 10 milyon kişi zeytincilikten ekmeğini kazanıyor. Bugün İtalyan Yeşiller Partisi lideri de yanımızda. Zeytin ağaçlarımızı asla hiç kimseye rant için yedirmeyeceğiz” dedi.

İtalyan Yeşiller Partisi Lideri Angelo Bonelli ise, “Ağacı kesmek hayatı kesmektir” diyerek tepki gösterdi.

Yanlarında getirdikleri zeytin ağaçlarını binanın önüne diken grup daha sonra sessizce dağıldı.